Najveći genijalac ikad: Pep otkrio šta je rekao zbunjenom Gvardiolu, a to je Hrvata preporodilo

Jedna rečenica bila je dovoljna

Najveći genijalac ikad: Pep otkrio šta je rekao zbunjenom Gvardiolu, a to je Hrvata preporodilo

Endin Čaušević

Manchester City jučer je ubjedljivo savladao na Etihadu ekipu Lutona sa 5:1, a ponovo je sjajan bio Joško Gvardiol. O Hrvatu je nakon meča pričao i Pep Guardiola koji je objasnio šta je bilo ključno da Gvardiol počne igrati na vrhunskom nivou u Cityju.

Gvardiol je prošlog vikenda zbog povrede na poluvremenu izašao iz igre protiv Crystal Palacea i mnogi su smatrali da za Real Madrid neće biti ni spreman, no Hrvat je u svega pet dana odigrao dvije nevjerovatne utakmice.

U spektaklu u Madridu protiv Reala koji je završen rezultatom 3:3 uspio je da zabije sjajan pogodak u finišu utakmice, ali se nije zaustavio na tome i jučer je ponovo zatresao protivničku mrežu.

Manchester City je igrao pred svojim navijačima protiv Lutona i ubjedljivo slavio sa 5:1, a čak četiri gola domaći su postigli u drugom poluvremenu.

Gvardiol je bio među najboljim igračima na terenu, a da pogodak protiv Reala nije bio slučajnoj pokazao je jučer u sudijskoj nadoknadi kada je postigao gol za konačnih 5:1.

Hrvatski defanzivac je s vrha kaznenog prostora sjajno pogodio mrežu Lutona i iako mu je lijeva noga "jača" pokazao je da u desnoj ima pravi top jer je ovo bio drugi pogodak "slabijom nogom" za Gvardiola.

Oglasi

Nakon utakmice engleski novinari pitali su Guardiolu da komentariše sjajne igre i golove koje je Gvardiol postigao u svega nekoliko dana.

Iako Hrvat nije na početku previše blistao kada je došao u City u posljednje vrijeme je zaista odličan, a Guardiola je odlučio da objasni šta je bilo ključno što je rekao Gvardiolu nakon čega se sve promijenilo.

"Dosta se popravio. Na početku je bio malo zbunjen i gubio je dosta lopti, ali sam mu rekao da defanzivci moraju igrati jednostavno. Shvatio je poruku i postao je nevjerovatno dobar. Teško je naći takve igrače. Pokazao je da je odličan i desnom nogom", rekao je Guardiola nakon jučerašnjeg meča.

Oglasi

Gvardiol je pored pogotka za konačnih 5:1 desetak minuta ranije upisao i asistenciju kada je Doku dao četvrti gol za Manchester City na ovom meču.

Hrvat je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 34 utakmice u svim takmičenjima za Manchester City i ima dva gola, te dvije asistencije.

Iako je na početku sezone bio poprilično "izgubljen" i trebalo mu je vremena da se uklopi u tim sada je Gvardiol pokazao da je City njegovim dovođenjem napravio odličan posao, te da je dobio sjajno pojačanje u odbrani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Građani su za hrvatskog reprezentativca ljetos izdvojili čak 90 miliona eura kada su ga doveli iz Leipziga. Gvardiol je potpisao ugovor do ljeta 2028. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Lahko je ruskim kurcem koprive mlatiti.... ćelavac uzmi neki srednji klub bez budžeta od 100 mlrdk pa napravi nešto još qurac daleko si ti od genijalaca
0 1
BosanskaSvedska
Pep iznad svih,cak i od gospe!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi