Cityjev talisman ne želi da igra protiv Reala! Guardiola: "Eto, možete li vjerovati?!"

Teško da će mu biti ispunjena želja

Cityjev talisman ne želi da igra protiv Reala! Guardiola: "Eto, možete li vjerovati?!"

Admin Čaušević

Gust i žestok raspored Manchester City nastavlja u srijedu kada će u revanš susretu osmine finala Lige prvaka na Etihadu dočekati Real Madrid. Građani su se rutinski obračunali sa Lutonom za vikend, ali nemaju previše vremena za predah.

Nakon prve utakmice protiv Reala Rodrig se požalio na umor pa nije igrao u visokom trijumfu protiv Lutona (5:1). Cijeli duel je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Sjajni španski veznjak je ove sezone propustio pet mečeva za Građane, a zanimljivo da je aktuelni prvak izgubio sve duele na kojim nije igrao Rodri i to do meča sa Lutonom.

Rodri je u nevjerovatnom nizu od 400 dana bez poraza i može se smatrati nekom vrstom talismana Manchester Cityja, ali i Pepa Guardiole pošto kad on igra Građani ne gube.

"Treba mi odmor. Vidjet ćemo kako ćemo proći kroz cijelu situaciju. Ponekad je tako. Trebam se adaptirati, ali planiramo odmor", govorio je Rodri nakon remija protiv Reala (3:3).

Odmorio je Rodri protiv Lutona, a nakon utakmice Guardiola je poručio kako je mu je rako da će odmarati i protiv Real Marida u srijedu.

Oglasi

"Rodriju je trebao odmor i rekao mi je da će mu trebati i protiv Real Madrida također. Možete li vjerovati?", poručio je trofejni stručnjak.

Ipak, jedno su želje, a sasvim drugo realnost pa je zaista teško vjerovati da će se City u najvažnijem meču dosadašnjeg dijela sezone odreći svog ključnog igrača.

Građani u svom kadru imaju niz rotovih igrača i muku muče sa povredama i eventualno neigranje Rodrija se iz trenutne perspektive smatra nezamislivim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dobra stvar za Guardiolu je što će protiv Kraljeva sigurno igrati Kevin De Bruyne što je svakako ogromno pojačanje, dok je i dalje upitan nastup Kylea Walkera.

Manchester City je prošle sezone uspio osvojiti trostruku krunu, dok je i u ovoj takmičarskoj godini na putu da ponovi isti uspjeh. Međutim, sve bi moglo pasti u vodu u srijedu u revanš meču četvrtfinala protiv Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

single1992
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0
single1992
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi