Poniženje na Allianz-Areni kakvo moderni fudbal ne pamti: "Raširio je noge kao Mia Khalifa"

Edmir Škorić

Bayern je u Minhenu na Allianz Areni sa 1:0 savladao Arsenal i tako sa ukupnih 3:2 prošao u polufinale Lige prvaka.

Nakon 2:2 u Londonu, nešto slabije izdanje u revanšu, ali je Bayern bio bolji i zasluženo prošao, a gol odluke postigao je Joshua Kimmich.

Bayern je treći polufinalist nakon PSG-a i Borussije Dortmund, a u polufinalu će igrati protiv Manchester Cityja ili Real Madrida. Na Etihadu se trenutno igraju produžeci.

Što se tiče duela na Allianz-Areni, viralan je postao potez fudbalera domaćeg tima Leroya Sanea, koji je kraj aut linije lažnjakom izbacio Tomiyasua, pa se defanzivac Londončana našao na guzici.

Počelo je ismijavanje na društvenim mrežama, a posebno je upečatljiv komentar: "Raširio je noge kao Mia Khalifa".

Arsenal je prije nekoliko dana neočekivano izgubio od Aston Ville s 2:0 na Emiratesu i skoro da se oprostio od borbe za titulu, a sada ostaje i bez Lige prvaka.

Bayern pak spašava sezonu plasmanom u polufinale. Pod vodstvom Thomasa Tuchela Bavarci su ostali bez Bundeslige, Kupa Njemačke i Superkupa Njemačke, pa im je Liga prvaka ostala jedina nada.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Velika je stvar sam dolazak u polufinale, ali uvjereni su Tuchelovi igrači da mogu da odu u finale, bez obzira hoće li prethodno igrati protiv Cityja ili Reala.

Za kraj dodajmo da će, bez obzir na to kako se sezona završi, Tuchel na kraju iste napustiti Bayern, a klub već neko vrijeme pokušava naći njegovu zamjenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.