Bayern u ozbiljnom strahu, UEFA već kuje osvetu: "Paljenje" tribine je ništa šta je uslijedilo!

Scena pred meč protiv Arsenala

Bayern u ozbiljnom strahu, UEFA već kuje osvetu: "Paljenje" tribine je ništa šta je uslijedilo!

Admin Čaušević

Navijači Bayerna vode dugogodišnji rat protiv UEFA-e, ali i protiv klubova koji postavljaju izuzetno skupe cijene za gostujuće utakmice u Ligi prvaka. Zbog toga su se našli u centru pažnje pred utakmicu protiv Arsenala. 

Pred revanš meč četvrtfinala Lige prvaka navijači Bayerna su skrenuli pažnju sa pirotehničkim šouom, a nakon toga i parolom koja će zadati ozbiljnu glavobolju svima u Minhenu.

Bayern može očekivati kaznu i eventualno daljnje sankcije nakon bakljade jer su navijači Bayerna već sprivukli negativnu pozornost u prošlosti.

Tako je UEFA primorala Bavarce da isključe navijače s prve utakmice protiv Arsenala. Osim toga stigla je i novčana kazna od 50.750 eura.

Međutim, ne strahuju u Bayernu samo zbog pirotehnike već i parole koju su pripremili navijači najtrofejnijeg njemčakog kluba ubrzo nakon toga.

Oglasi

"Ne volimo ni mi vas. Izbacite UEFA-u. Napolje s našeg stadiona", pisalo je na paroli najvatrenijih navijača Bayerna.

Čelnik Bayerna Jan-Christian Dreesen je ranije govorio o teškoj odluci u vezi s isključenjem navijača s gostovanja u Londonu.

"Već smo uputili hitan apel našim navijačima u decemu i zatražili od njih da se suzdrže od bilo kakvih daljnjih pirotehničkih aktivnosti", objavio je izvršni direktor u službenoj izjavi.

Međutim, prva naredna domaća utakmica je pokazala da je apel bio uzaludan i sada u Bayernu opravdano strahuju od daljne kazne.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ne isključuje se mogućnost daljne zabrane odlaska na gostovanja, ali i igranja pred praznim tribinama u narednim utakmicama što bi bio ozbiljan udarac.

UEFA je poznata po tome da je veoma rigorozna kada je u pitanju pirotehnika. Bavarce sigurno čeka kazna, posebno nakon uvredljive parole. Samo je pitanje kakva...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
Bayern ide dalje a ovaj Baron neka sada umre od muke
0 0
user1676370670
Uefa i arapi su unistili fudbal...Ubili su sve lijepo u njemu..Milioni kamioni avioni...Pabtu ne moze silni Bayern da parira.Sta da ocekuje ova sirotinja iz regije..Nekad sila,sad pare igraju.ne igraci..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti