Ma koji Messi?! Ovo je Guardiolin najdraži igrač ikad, nikom na meču nije uradio nešto slično!

Snimak će obići svijet

Ma koji Messi?! Ovo je Guardiolin najdraži igrač ikad, nikom na meču nije uradio nešto slično!

Admin Čaušević

Pep Guardiola je imao sreću da je trenirao neke od najboljih igrača u historiji, posebno se to odnosi na Lea Messija, čuvenog Argentinca i rekordera po broju Zlatnih lopti.

Prošlo je više od decenije kako Guardiola nema trenrski odnos sa Messijem, a u međuvremenu je pod njegovom palicom radilo niz vrhunskih igrača kako u Bayernu tako u Manchester Cityju.

Sjajni Španac od 2016. godine sjedi na klupi Građana gde mu je već dugo vremena glavna uzdanica Kevin De Bruyne.

Da je De Bruyne Guradioli najdraži igrač ikad moglo se vidjeti na pauzi između regularnog dijela i produžetka četvrtfinala Lige prvaka protiv Real Madrida.

Do sada smo se nagledali situacija u kojim Guardiola sa dosta pažnje objašnjava taktiku i daje upute svojim igračima, ali ono što je uradio De Bruyneu je nezapamaćeno.

Naime, nakon održanog govora Guardiola je zagrlio Belgijanca, poljubio ga u obraz i na taj način mu pokazao koliko ga cijeni. 

Oglasi

De Bruyne je unazad sezonama među najboljim veznjacima svijeta i vrlo vjerovatno najzaslužniji zašto je Manchester City najbolja ekipa svijeta.

Poznato je kako ga je silno u svojim redovima želio vidjeti i Bayern, ali je Guardiola u to vrijeme sjedio na klupi Bavarca i rekao da ga ne želi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kasnije otkrivno da je Španac namjerno sabotirao njemačkog velikana kako bi Belgijanca doveo na Etihad što je na kraju i uradio.

Inače, posljednjih sedmica se nagađa kako bi 32-godišnjak na kraju sezone mogao napustiti City i karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji, odnosno u ekipi Al Itihada.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi