Topnici bez dovoljno "oružja" u Minhenu: Bayern je u polufinalu Lige prvaka!
FOTO: EPA

Revanš utakmica četvrtine finala Lige prvaka

Topnici bez dovoljno "oružja" u Minhenu: Bayern je u polufinalu Lige prvaka!

Haris Zilić

Revanš duel četvrtine finala Lige prvaka večeras su u Minhenu odigrali su Bayern i Arsenal, a na kraju se radovala njemačka ekipa. Bayern je slavio sa 1:0 i sa ukupnih 3:2 prošao u polufinale Lige prvaka obzirom da je prvi meč ova dva tima u Londonu završen rezultatom 2:2.

Početak utakmice je počeo dobro s obje strane. Bilježimo dva pokušaja, prvo je Martinelli probao za goste u osmoj minuti, zatim i Goretzka za Bavarce u desetoj minuti utakmice.

Sredinom prvog poluvremena dvije velike prilike za Bayern. U 23. minuti dobru šansu propušta Mazraoui, a minut kasnije golman Raya brani odličan pokušaj Musiale.

U 30. minuti Neuer na drugoj strani spašava Bayern intervencijom nakon udarca Odegaarda, zatim je priliku imao i Martinelli, ostalo je 0:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Početak drugog poluvremena donosi malo ofanzivniji Bayern, a domaćini prijete u 47. minuti odlična je šansa bila za Bavarce, šutirao je Goretzka, ali pogađa stativu.

Zaprijetio je Arsenal u 55. minuti, dobar prodor i pokušaj Martinellija, ali Neuer se nije dao iznenaditi, a dvije minute kasnije lijepa akcija Arsenala preko Jorginha i Havertza, na kraju bez realizacije.

Oglasi

U 63. minuti "eksplodirala" je Allianz Arena, Kimmich je sjajno reagovao na centaršut Guerreira i pogodio za vodstvo Bayerna od 1:0 i ukupnih 3:2 za Bavarce.

Nakon gola Bayerna, Arsenal nije imao šta da čeka i morao je krenuti po pogodak koji bi ima u najmanju ruku donio produžetke.

Bilježimo prilike Ricea u 74. i Odegaarda u 79. minuti, ali u obje situacije odbrana Bayerna na čelu sa Neuerom bila je na visini zadatka.

Do kraja utakmice bilježimo dobru priliku za Bayern koju je imao Musiala, a najbolju priliku za Arsenal u finišu utakmice propustio je Odegaard u 88. minuti, lopta je nakon njegovog udarc otišla malo proed lijeve stative gola Manuela Neura.

Ostalo je do kraja 1:0, tako da je slavlje u Minhenu moglo početi i Bavarci će se boriti za ulazak u finale ovosezonske Lige prvaka koja se posljednji put igra u ovom formatu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, četvrtina finala, revanš utakmica:

Bayern Munchen - Arsenal 1:0 (Kimmich 63')

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Djesi Barone hahahahhaha djesi hahahahhaha
4 0
user1676756549
Gdje je onaj glupi navijac penal vardrida sto je mislio da je Arsenal u polufinalu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi