Nakon pobjede protiv Barcelone

Tom Brady prepoznaje klasu - Sa svima samo zajednička, a sa Modrićem posebna fotografija

Esmer Oštraković

Fudbaleri Real Madrida sinoć su ostvarili pobjedu u El Clasicu protiv Barcelone. Konačan rezultat bio je 3:2 za domaći tim.

Nakon utakmice igrači Real Madrida imali su posebnog gosta u svlačionici, a radi se o jednom od najvećih sportaša ikada Tomu Bradyju.

On je na neki način nakon utakmice proslavio pobjedu sa igračima Reač Madrida.

Fotografija o kojoj se najviše govori jeste ona sa Lukom Modrićem.

Kada je riječ o samoj utakmici Barcelona je dva puta imala prednost u Madridu protiv Reala, ali je na kraju pobjedu ostvario domaći tim i to nakon preokreta i gola u posljednjim trenucima utakmice.

Ova pobjeda Real Madrida znač i to da su praktično došli na korak do osvajanja titule prvaka Španije. Sada imaju 11 bodova prednosti u odnosu na Barcelonu i čini se da je sve gotovo.

Odmah na startu utakmice gol. Raphinha je centrirao iz kornera, a Christensen u šestoj minuti Barceloni donosi prednost na Bernabeuu.

Penal za Real Madrid u 16. minuti. Cubarsi ga je napravio, Vinicius preuzima odgovornost i pogađa za 1:1.

Robert Lewandowski prijeti u 25. minuti. Njegov udarac glavom ide tik iznad prečke, da bi tri minute kasnije Lunin ponovo zaustavio pokušaj Yamala. Mislio je tinejdžer da je gol, konsultovan je i VAR i na kraju od pogotka nije bilo ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrala se 69. minuta kada Fermin Lopez pogađa za 2:1 nakon što je pokupio jednu odbijenu loptu, no samo četiri minute kasnije Vazquez na asistenciju Viniciusa vraća stvari na početak.

Ter Stegen zaustavlja pokušaj Viniciusa Juniora u 78. minuti, no prva minuta sudijske nadoknade donosi novi gol i tri boda Realu. Junak je bio Jude Bellingham.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.