Pojavio se video iz drugog ugla, zna se zašto Španci nemaju gol tehnologiju, pa očajan potez Tebasa!

Predsjetnik La Lige se oglasio na Twitteru

Pojavio se video iz drugog ugla, zna se zašto Španci nemaju gol tehnologiju, pa očajan potez Tebasa!

Endin Čaušević

Real Madrid sinoć je na stadionu Santiago Bernabeu slavio u El Clasicu protiv Barcelone sa 3:2 u meču 32. kola La Lige, ali okršaj ljutih rivala ponovo nije mogao bez kontroverznih odluka sudija.

Barcelona je u dva navrata vodila u Madridu protiv Reala, ali je kraljevski klub u finišu meča napravio preokret preko Lucasa Vazqueza i Judea Bellinghama i na kraju došao do pobjede.

Kraljevi su pobjedom protiv svog najvećeg rivala došli na korak od osvajanje titule prvaka Španije jer sada imaju čak 11 bodova prednosti u odnosu na Katalonce i čini se da je tu sve već riješeno.

Međutim, ni sinoćnji El Clasico nije mogao bez kontroverznih odluka sudija. U Barceloni su bijesni na ono što su radili Grado i društvo i smatraju da su žestoko oštećeni u dvije situacije.

Prva se desila u 18. minuti kada je Grado svirao penal nad Lucasom iako je čini se bilo jasno da je igrač Reala bio taj koji je inicirao kontakt. Xavi je tražio da Grado pogleda snimak te situacije, ali on to nije uradio i na koncu je VInicius dao pogodak s bijele tačke za 1:1.

No, ono što se desilo deset minuta kasnije obilježilo je okršaj Reala i Barce jer i jutros fudbalski svijet bruji o situaciji iz 28. minute.

Oglasi

Tada je Raphinha izveo korner i loptu je zakačio Lamal, ali ju je Lunin uspio izbaciti iz gola. Činilo se da je lopta punim obimom prešla liniju i da je to bio gol za goste, no iz VAR sobe su zaključili da pogodak neće priznati jer nisu imali ugao iz kojeg se ta situacija dobro vidjela.

I pored toga što se pojavila i fotografija koja pokazuje da lopta nije prešla liniju jasno je da ona nije baš vjerodostojna zbog činjenice da gol tehnologija ne postoji u La Ligi, a sinoć se vidjelo kakav je to nedostatak.

Navijači Barcelone su počeli da dijele i video iz ugla koji nismo sinoć vidjeli, te tvrde da se na njemu jasno može zaključiti da Barceloni nije priznat čist pogodak.

Video iz drugog ugla sporne situacije s meča Reala i Barcelone možete POGLEDATI OVDJE.

Oglasi

Međutim, čovjek koji je na najvećem udaru kritika je predsjednik La Lige, Javier Tebas, koji je najveći krivac zašto u Španiji ne postoji gol tehnologija kojom bi sinoć bilo jasno da li je to bio gol ili ne.

Španski mediji navode da Tebas godinama odbija uvesti gol tehnologiju jer ne želi da plati tri miliona eura koliko košta implementacija ove tehnologije. Klubovi traže godinama da se to uvede, ali Tebas ne popušta i pored činjenice da je bilo skandaloznih odluka prethodnih godina.

Barcelonu je to najviše koštalo jer prethodnih godina poništena su im dva čista gola. Prvi u meču protiv Valencije kada je lopta bila pola metra u golu, a drugi 2017. godine kada im također nije priznat čist gol protiv Betisa.

Zbog toga su sinoć navijači Barcelone "osuli paljbu" po Tebasu jer je on glavni krivac zašto u Španiji nema gol tehnologije, ali ono što je predsjednik La Lige odgovorio na sve kritike je za mnoge još razoćaravajuće.

Oglasi

On je objavio nekoliko primjera kako je gol tehnologija zakazala u ostalim ligama prethodnih godina i jasno je bilo da se spremio za takav trenutak s obzirom da je znao kako da reaguje.

"Bez komentara", napisao je Tebas uz pomenute objave koje su izazvale još veće ogorčenje javnosti u Španiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pritisak na Tebasa će sigurno biti ogroman zbog gol tehnologije, a da li će on nakon skandala u najvećem derbiju na svijetu konačno prelomiti ili će nastaviti po svom ostaje nam da vidimo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Na stadionu od milijardu eura, na utakmici koju gleda 650 milijuna ljudi oni kao nemaju kameru koja pokriva gol crtu i da svi vidimo da li lopta presla gol crtu? Daj me nemojte za****vati. Ovako isto i 2018 godine protiv PSGa nisu htjeli NAMJERNO da puste usporeni snimak gdje je se Kroos nalazio 1 metar u ofsajdu prije penala. Najveci lopovi u povijesti sporta! Poserem im se na svaku titulu. Ni penal nije bio. Vasquez sam trazio kontakt. Iz aviona se vidilo.
3 3
fare87
Kako znam za sebe frankov klub guraju do besvijesti, pola trofeja su im sudije donijeli
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi