Nerealno šta Ancelotti radi dok cijeli Bernabeu slavi, "ohladio" je i Xavija: "Ne zanima me!"

Real je slavio veliku pobjedu

Nerealno šta Ancelotti radi dok cijeli Bernabeu slavi, "ohladio" je i Xavija: "Ne zanima me!"

Admin Čaušević

Real je na +11 i La Liga je iza ugla. Kraljevi su u sjajnom meču sa 3:2 pobijedili Barcelonu te su na najbolji mogući način završili veoma tešku, ali izuzetno uspješnu sedmicu pošto su ranije izborili plasman u polufinale Lige prvaka.

Besmrtni Real se dva puta vraćao u životu protiv Barcelone i na kraju je pobijedio. Gol odluke u samom finišu je postigao Jude Bellingham.

Englez je tako prekinuo dvomjesečni post na oduševljenje oko 80.000 navijača Reala koji slave treći trijumf nad Barcelonom u istoj sezoni što se nije desilo 30-ak godina.

Posebno je bilo zanimljivo vidjeti nevjerovatnu hladnoću Ancelottija nakon što je Bellingham zabio. Dok su svi slavili, Italijan je bio potpuno miran. 

Ostali članovi Reala i rezerve su trčali na teren od oduševljenja, a trofejni trener se okrenuo prema klupi i ponašao kao da se ništa nije desilo te da je zapravo očekivao pobjednički gol.

Oglasi

Inače, jedan od ključnih detalja meča se desio pri rezultatu 1:1 kada su sudije procijenile da lopta nije prešla gol-liniju nakon šuta Yamala i Barceloni nije priznat gol.

"Suđenje? Ne mogu o tome pričati. Sve ste vidjeli. Imate snimke. Bili smo bolji od Reala i zaslužili smo da pobijedimo", rekao je Xavi nakon utakmice.

Ubrzo nakon toga je pred novinare stao i Ancelotti koji je upitan da prokomentariše izjave trenera Barcelone.

"Ne zanima me šta misli Xavi i ne želim to komentarisati. Hoću da pričamo o utakmici, dobrim momentima za obje ekipe, na kraju smo mi bili u stanju pobijediti sa posljednjim kapima energije", kazao je Italijan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba dodati da je Italijan stigao do devete pobjede u El Clasicu te se izjednačio sa bivšim trenerima Barcelone, Pep Guardiolom i Johanom Cruyffom.

S ovom pobjedom Real ima čak 11 bodova prednosti nad Barcelonom i već sada može početi sa hlađenjem šampanjca za novu titulu prvaka Španije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1708040072
Umjesto da prave prekrsaj na pola terena covjek im protrci do gola i kriva im gol tehnologija i real... De malo pogledajte greske igraca... Svi krivi sano igraci zlatni... Svaki gol barce proslavlja se kopijom reala, postaju zalosni jbt...
1 0
Madridista
Gospodin čovjek, u odnosu na onu katalonsko sirotinjsku placip1cku....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi