Neuništivi Modrić ostavio 10 godina mlađeg kao Ferrari Stojadina, Arap poludio: "Ah Mašallah, Luka"

Hrvat je odigrao cijeli meč

Neuništivi Modrić ostavio 10 godina mlađeg kao Ferrari Stojadina, Arap poludio: "Ah Mašallah, Luka"

Admin Čaušević

Luka Modrić je u ovoj sezoni konačno odigrao od početka do kraja meč od velikog značaja za Real. Hrvat je nosio kapitensku traku Kraljeva u velikom trijumfu nad Barcelonom rezultatom 3:2.

U sjajnom meču sa pet golova Barcelona je vodila dva puta na stadionu Santiago Bernabeu, ali su na kraju Katalonci kući otišli pognute glave. ZA 3:2 u nadoknadi je zabio Jude Bellingham.

Modrić je bio starter i za pravo iznenađenje Carlo Ancelotti mu je dao svih 90 minuta, a Hrvat je tokom meča imao niz zapaženih poteza.

Iako ima 38 godina osvajač Zlatne lopte je i dalje itekako spreman odgovoriti utakmicama sa najtežim zadacima, pokazao je to protiv Barcelone.

Jedan njegov potez iz prvog poluvremena ekspresno je postao viralan na društvenim mrežama, a posebno je oduševio arapski komentator uz jedinstven komentar.

Naime, Modrić je sjajno povukao loptu dok je skoro deset godina mlađi Joao Cancelo (29) pokušao da ga stigne, ali bezuspješno.

Oglasi

Portugalski bek se čak bacio na Hrvata s namjerom da ga faulira, ali je zaplivao u prazno i završio na terenu dok je veznjak Reala nastavio da vodi loptu.

Taj potez "desetke" Kraljeva oduševio je i arapskog komentatora koji je u jednom trenutku počeo goviriti "mašallah Luka", odnosno iskazao divljenje i pozitivnu reakciju na potez Hrvata.

Preostaje da se vidi da li će ovo Modriću biti posljednji El Clasico u karijeri. Ugovor s Realom mu ističe na ljeto i produženja saradnje nema na vidiku.

Inače, Modrić je u nedjelju navečer po 34. put kao igrač Reala igrao protiv Barcelone. Ako je to bilo po posljednji put definitivno će ga pamtiti po lijepom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ponovo se vraćamo. Ovo je nevjerovatan karakter i vjera. To nije više slučajnost jer se desilo mnogo puta. Definitivno nije slučajnost", rekao Modrić nakon utakmice te dodao:

"Hvala publici na stadionu Bernabeu. Bilo je lijepo kao i uvijek. Možemo ostvariti sve uz podršku naših navijača."

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realno
Bravo Modricu , u tim godina igrati na toj visini , fenomen .
2 1
CAGE55
Joj naslova posteno sam se nasmijao hahahah
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi