Sramotan transparent navijača Vojvodine na utakmici u Kragujevcu

Najavljena žestoka kazna

"Prokleta avlija, puna je balija" - Transparent će skupo koštati Vojvodinu!

Midhat Šljivak

Navijači FK Vojvodina mogla bi dobiti žestoku kaznu zbog navijačkih ispada u polufinalu Kupa Srbije protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu.

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je postupak protiv FK Vojvodina zbog ponašanja navijača na meču protiv Radničkog iz Kragujevca. Oni su istakli transparente s elementima nacionalizma, rasizma i vjerske netrpeljivosti.

U jednom trenutku na tribinama, gdje je bila navijačka grupa Firma, pojavio se transparent na kojem je pisalo: "Prokleta avlija, puna je balija!"

Ovaj transparent bio je upućen prema domaćim navijačima koji su nedavno imali posjetu navijačkoj grupi Manijaci iz Sarajeva. Zbog toga su ih odlučili prozvati i prozvati balijama, što je uvrjedljivo ime za muslimane.

Također, na tribini je bilo još nekoliko spornih zastava, čula su se i uvrjedljiva skandiranja zbog čega Vojvodinu čeka žestoka kazna.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupak protiv Vojvodine. Sada se čeka odluka Etičke komisije i srpski mediji tvrde da će kazna biti žestoka.

Vojvodina je u Kragujevcu pobijedila Radnički 1923 kojeg predvodi Feđa Dudić. Pogodak je postigao Seid Korać u prvoj minuti nadoknade.

Novosadski tim će u finalu Kupa Srbije igrati protiv Crvene zvezde koja je savladala Partizan s 2:0.

FSS žestoko kažnjavao klubove

Disciplinska komisija FS Srbije nije imao milosti prema klubovima u proteklim mjesecima. Kazne su bile ogromne.

Nedavno je kažnjeno pet klubova zbog komentarisanja suđenja. Kazne su bile zaista žestoke.

FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Novi Pazar, FK Radnički Niš i FK Radnik kažnjeni su sa po tri miliona dinara, odnosno oko 50.000 KM.

Sada i FK Vojvodina čeka kaznu. Ona će vjerovatno biti mnogo manja, ali postoji mogućnost zabrane dolaska navijača na gostovanja uz novčanu kaznu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sve bi trebalo biti jasnije tokom naredne sedmice kada će se o svemu očitovati Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije.

Definitivno bi Firma mogla skupo koštati fudbalere Vojvodine. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.