Feđa Dudić neće preuzeti Hajduk
Feđa Dudić radi čudesan posao s Radničkim u Srbiji (Foto: Radnički 1923)

Ništa od odlaska na Poljud

Feđa Dudić neće preuzeti Hajduk

Midhat Šljivak

Bh. stručnjak Feđa Dudić radi sjajan posao na klupi Radničkog iz Kragujevca i očekivano su odmah počele priče da bi 41-godišnji stručnjak od naredne sezone mogao preuzeti neki veći klub. Dudić se dovodio u vezu sa splitskim Hajdukom, no od njegovog dolaska na Poljud vjerovatno neće biti ništa.

Feđa Dudić se u relativno kratkoj trenerskoj karijeri može pohvaliti zaista dobrim rezultatima. S mostarskim Veležom je osvojio Kup Bosne i Hercegovine, Rođeni su pod njegovim vodstvom igrali sjajno u Evropi, a sada sjajne stvari radi i s Radničkim iz Kragujevca.

41-godišnji stručnjak je ovaj tim podigao s dna i uveo ih je u borbu za Evropu. Dogurao je i do polufinala Kupa Srbije, a njegov rad nije ostao neprimijećen kod većih klubova.

U proteklom periodu bh. stručnjak se povezivao sa splitskim Hajdukom. I on je sam u jednoj TV emisiji istakao da interesa ima.

"Reći ću samo da postoji interes, ali ne bih išao dalje. Moja koncentracija je na Radničkom i kako završiti sezonu", rekao je Dudić za K1 televiziju.

Međutim, index.hr iz izvora bliskih splitskom klubu saznaje da tim s Poljuda nema interes za Dudića.

Oglasi

"Hajduk nije kontaktirao Dudića niti to planira učiniti. Sarajlija sasvim sigurno ne dolazi u Split", navodi Index.

Feđa Dudić definitivno ima kvalitet za vođenje velikog kluba iz regiona. Dokazao je svojim radom da zna napraviti velike rezultate i neće biti iznenađenje ako u narednom periodu sjajni bh. trener preuzme neko poznato regionalno ime.

Podsjetimo, Dudić je prije dolaska u Kragujevac kratko vrijeme radio kao trener FK Sarajevo, tri godine je radio u Veležu, a prvi posao je imao u GOŠK-u iz Gabele gdje je ostao godinu dana.

Hajduk se dakle okreće drugim opcijama. Klub silno želi osvojiti titulu prvaka Hrvatske koju čekaju već dvije decenije, ali sva ulaganja koja su imali u prethodnom periodu su bila uzaludna.

Oglasi

Bili su ispali iz trke za prvaka Hrvatske, atmosfera unutar kluba je bila jako loša u proteklom periodu, te je došlo do smjene stručnog štaba na čelu s Mislavom Karoglanom, ali i rukovodstva kluba.

Klub je jučer imenovao novog predsjednika, a velikana s Poljuda će u narednom periodu voditi Ivan Bilić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Privremeno trenersko ime do kraja sezone je bh. stručnjak Jure Ivanković, a odluka o novom treneru za narednu sezonu bit će donesena veoma brzo.

Navijači već godinama željno iščekuju velike rezultate i ostaje nam da vidimo ko će Bile povesti u novu sezonu u kojoj će ponovo krenuti obračun za toliko željeni trofej prvaka Hrvatske.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676648256
E Jbga brate čuj Hajduk nisi ti još taj level
0 3
BosanskaSvedska
Sta ce Feđa u najgori klub u hr!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi