Dudić pošten kao niko: "Vojvodina je zaslužila pobjedu, ali zbog svega smo zaslužili barem penale"
Dudić nije krio razoačarenje (Foto: Radnički 1923)

Trener Radničkog

Dudić pošten kao niko: "Vojvodina je zaslužila pobjedu, ali zbog svega smo zaslužili barem penale"

Midhat Šljivak

Feđa Dudić i Radnički nisu uspjeli da se plasiraju u finale Kupa Srbije. Pogotkom u 91. minuti Vojvodina je slavila u Kragujevcu i borit će se za trofej. Naravno, razočarenje kod bh. stručnjaka je ogromno.

Feđa Dudić odradio je vrhunski posao u ekipi Radničkog 1923, ali nažalost, danas nije uspio odvesti svoj tim u finale Kupa Srbije.

Vojvodina je pogotkom u prvoj minuti nadoknade slavila s 1:0. Zasluženo je tim iz Novog Sada prošao dalje, što ističe i sam Dudić.

"Ostavila je utakmica protiv Čukaričkog traga. Prisiljeni smo bili igrati s povrijeđenim igračima. Ovo su heroji", rekao je Dudić i pošteno priznaje:

"Mislim da je Vojvodina danas na terenu zaslužila da prođe, ali i mi smo možda zaslužili nagradu radi svega što radimo i da barem na penale odluči se meč. Nastavit ćemo dalje da se borimo i nadam se da ćemo izboriti izlazak u Evropi. Osjeti se nedostatak igračkog kadra. I da smo izgubli na penale pružili bismo ruku, kada ovako izgubiš gorak je ukus", navodi Feđa Dudić nakon meča.

Tribine stadiona Čika Dača bile su ponovo ispunjene. Feđa Dudić je sretan zbog toga.

Oglasi

"Ovo što su danas napravili je fenomenalno. Ponosan sam. Imamo još dvije domaće utakmice do kraja i želim da zajedno izborimo plasman u Evropu".

Trener Vojvodine Božidar Bandović ističe kako je njegov tim zasluženo došao do trijumfa.

"Dominirali smo, bili smo bolji i zasluženo smo pobijedili. Ponosan sam na ove momke. Željeli smo učiniti srećnim sve. Igramo finale - zasluženo. Protivniku sve najbolje."

Vojvodinu u finalu čeka bolji iz duela Crvena zvezda - Partizan. Treneru novosadskog tima je svejedno ko će biti rival.

"Nije nam bitno ko će biti u finalu. Tu su dvije velike ekipe. Najvažnije je da smo sretni", rekao je Bandović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti