Slomljeno srce Feđe Dudića i Radničkog: Vojvodina u 91. minuti postigla gol i otišla u finale

Poraz u polufinalu

Slomljeno srce Feđe Dudića i Radničkog: Vojvodina u 91. minuti postigla gol i otišla u finale

Midhat Šljivak

Radnički 1923 nije uspio da se plasira u finale Kupa Srbije. U Kragujevcu je slavila Vojvodina s 1:0 pogotkom Koraća u 91. minuti meča.

Radnički u prvom poluvremenu nije pokazao previše. Vojvodina je bila ta koja je kontrolisala loptu i koja je imala prilike za postizanje golova.

U 24. minuti samo je čudo spasilo tim Feđe Dudića. Udarac Ivanovića odbranio je Leković, a zatim Mehmed Ćosić zaustavlja loptu na gol liniji.

Četiri minute kasnije Campbell šutira, pogađa spoljni dio mreže, da bi najbolju šansu za Radnički imao Aleksić kada je pobjegao odbrani Vojvodine, no oklijevao je s udarcem, pa je Crnomarković uklizao i spriječio je gol.

Gosti do kraja prvog dijela stvaraju još jednu dobru šansu. Zukić glavom šutira u 41. minuti, nije bio precizan i na odmor se odlazi bez golova.

Vojvodina otvara drugo poluvrijeme šansom preko Campbella, nije uspio zabiti, potom je Savićević prijetio.

Oglasi

U 52. minuti Campbell je promašio veliku šansu za goste, da bi potom se igrala prava šahovska partija i svi su čekali penale.

Međutim, u nadoknadi vremena šok za domaće. Seid Korać zabija u 91. minuti za pobjedu Vojvodine i plasman u finale.

Treba svakako istaći da su gosti zasluženo došli do trijumfa. Bili su bolji tim tokom svih 90 minuta i dopustili su domaćem timu samo jedan udarac u okvir gola.

Protivnik Vojvodine u finalu bit će bolji iz duela velikih rivala Crvene zvezde i Partizana koji se igra od 19 sati na stadionu Rajko Mitić.

Kup Srbije, polufinale:

Radnički 1923 - Vojvodina 0:1 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi