Luka Topalović je neko ko privlači ogromnu pažnju mnogih velikih klubova

Veliki talenat iz Domžala

Dečko po kojeg Barbarez i Spahić moraju krenuti: Luka Topalović želja Intera!

Midhat Šljivak

Fudbaler Domžala Luka Topalović karijeru bi mogao nastaviti u redovima italijanskog prvaka Intera. 18-godišnji ofanzivni veznjak porijeklom iz Bosne i Hercegovine svojim je igrama impresionirao mnoge velike klube među kojima su i Nerazzurri, koji ga žele vidjeti u svojim redovima.

Luka Topalović ima samo 18 godina i smatra se najvećim talentom slovenačkog fudbala. Talentovani tinejdžer nosi dres Domžala i iza sebe ima sasvim solidnu prvu sezonu s ovim timom.

Njegovi kvaliteti i jako dobre igre nisu prošle nezapaženo. Dosta je skauta bacilo oko na ovog 18-godišnjaka, a među njima je i italijanski prvak Inter.

Stručnjak za transfere na italijanskom tržištu Gianluca Di Marzio tvrdi da Nerazzurri čine sve kako bi doveli mladog fudbalera i pokušat će uskoro završiti posao sa slovenačkim timom.

Inter će pokušati u narednom periodu da dogovori transfer Topalovića, a potom će ga, vjerovatno, poslati na posudbu u neku od ekipa gdje bi se mogao nastaviti razvijati na najbolji mogući način.

Treba svakako napomenuti da je pored Intera interes za ovog dečka porijeklom iz Bosne i Hercegovine pokazao i ovogodišnji osvajač Evropske lige - Atalanta i ostaje nam da vidimo hoće li ovaj talentovani mladić završiti u Seriji A.

Kvaliteta u njemu itekako ima. On je ove sezone odigrao 37 utakmica za prvi tim Domžala i ima učinak od dva pogotka i četiri asistencije.

Luka Topalović može igrati za Bosnu i Hercegovinu

Iako je rođen u Sloveniji i nastupa za omladinske selekcije ove zemlje, Luka Topalović ima pravo nastupa za nacionalni tim Bosne i Hercegovine.

Roditelji ovog mladog fudbalera su iz Kotor Varoši. To ga automatski kandiduje kao potencijalnog reprezentativca Bosne i Hercegovine i za njegove usluge se itekako vrijedi boriti.

Selektor Sergej Barbarez i direktor Emir Spahić definitivno bi trebali razgovarati s ovim momkom i njegovim roditeljima. Radi se o izuzetnom talentu pred kojim je svijetla budućnost.

Treba napomenuti da je Luka prema Guardianu 2023. godine našao mjesto među 60 najvećih talenata svijeta u 2006. godištu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Topalović je za omladinske selekcije reprezentacije Slovenije odigrao već 20-ak utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.