Sergej Barbarez objavio svoj prvi spisak sa velikim promjenama!

Za prijateljske utakmice u junu

Sergej Barbarez objavio svoj prvi spisak sa velikim promjenama!

Edmir Škorić

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, objavio je danas spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije koje su na programu u junu.

Barbarez je nedavno dobio povjerenje Fudbalskog saveza BiH, a debitovat će u Newcastleu protiv Engleske 3. juna, a u Empoliju ćemo šest dana kasnije gostovati Italiji. Dvije zaista teške i kvalitetne provjere za novog selektora i njegov stručni štab, a ući će i sa dosta izmijenjenim sastavom u odnosu na onaj koji je igrao nedavne kvalifikacije za Euro i baraž.

Pjanić i Ibrahim Šehić su se oprostili od nacionalnog tima, a veliki broj bitnih igrača nedostaje zbog povreda.

Na spisku je i nekoliko novih imena, odnosno igrača koji tek imaju priliku da debituju za A reprezentaciju BiH, poput Katića, Radeljića, golmana Hadžikića, Burnića, Gigovića...

Kompletan spisak:

Oglasi

Golmani: Hadžikić (Velež), Pirić (AEK Larnaca), Vasilj (St. Pauli)

Odbrana: Gazbiegović (Sturm), Kolašinac (Atalanta), Ahmedhodžić (Sheffield), Hadžikadunić (HSV), Bičakčić (Braunschweig), Katić (Zurich), Radeljić (Rijeka), Muharemović (Juventus)

Vezni red: Krunić (Fenerbahče), Tahirović (Ajax), Huseinbašić (Koeln), Bašić (Orenburg), Gigović (Midtyjlland), Varešanović (Rizespor), Hajradinović (Kasimpasa), Burnić (Karlsruher)

Napad: Džeko (Fenerbahče), Tabaković (Hertha), Vuković (Borac), Demirović (Augsburg)

Okupljanje reprezentativaca počinje 29. maja i trajat će pripreme do 2. juna, kada će letjeti za Englesku.

Top Komentari

user1613662710
Bolje da je zvao Vedada Muftic,nego ovog Hadzikica ,,Muftic bi mogao i neki transfer napravit,,ovaj Hadzikic ne moze maket nigdje
1 7
vence
Brabo za Osmana Hadžikića..zalog za budućnost sigurno!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi