Legendarni  Emir Spahić jasan: "Sve vas trebamo, baš sve"

Novi direktor svih reprezentacija

Legendarni Emir Spahić jasan: "Sve vas trebamo, baš sve"

Esmer Oštraković

Legendarni kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emir Spahić, danas je imenovan za novog direktora svih reprezentativnih selekcija naše reprezentacije.

Izvršni odbor Nogomometnog saveza BiH potvrdio je Spahića za direktora nakon što je izabrao Sergeja Barbareza za novog selektora Zmajeva.

Spahić bi tako trebao biti veza između stručnog štaba i selektora, te je na taj način postao dio reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U dresu reprezentacije BiH legendarni defanzivac je skupio 94 nastupa, a karijeru je završio 2017. godine.

Danas se Spahić obratio javnosti nakon što je imenovan na svoju novu funkciju.

Oglasi

"Pošto su predsjednik i selektor rječiti, ja ću to malo skratiti. Sve se nekako brzo dogodilo i odigralo. Malo ću vremena uzeti da se ovo malo slegne. Ono što je sigurno ići ćemo planski, onako u dogovoru pa ćemo vidjeti iz utakmice u utakmicu kako će to izgledati. Nadam se da ćemo prvu godinu zgrabiti nešto i bodova i pobjeda. To mi je želja, mada svi sada sa oprezom komentarišu tih prvih osam utakmica. Velike reprezentacije, veliki protivnici i tu treba tražiti imena koja će nositi reprezentaciju u narednom periodu", rekao je Spahić.

I vi i Barbarez ste bili veliki autorite. Hoće li biti teško sarađivati sa Barbarezom.

"Kada kažete hoću li imati problem, neću. Dugo se poznajemo, čak i dvadesetak godina. Znam ja kakav je on karakter, a vi znate kakav sam ja. Mislim da će to ostati kontrolisano. Lijepe i ružne komentare i momente ćemo rješavati na lijep način."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

O "izgubljenom" kultu reprezentacije Spahić je bio jasan.

"Moramo ponovi izgraditi kult reprezentacije, ali trebamo vas sve. Baš sve vas trebamo", rekao je Spahić.

Top Komentari

velez mo
Sretno Spaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi