Atalanta igra dan prije meča s Engleskom, šta će biti sa Seadom Kolašincem?

Nezgodna situacija

Atalanta igra dan prije meča s Engleskom, šta će biti sa Seadom Kolašincem?

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 3. juna igra prijateljsku utakmicu protiv Engleske. Hoće li selektoru svi biti na raspolaganju?

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, objavio je prije nekoliko dana spisak igrača na koje će računati za prijateljske utakmice s Engleskom (3. juni, Newcastle) i Italijom (9. juni, Empoli).

Na njemu se nalaze neka imena koja su još upitna. Edin Džeko je na spisku, doći će na okupljanje, ali sumnja se da će Dijamant igrati značajniju ulogu na ovim utakmicama nakon naporne sezone u Fenerbahčeu.

Rovit je i njegov klupski kolega, veznjak Rade Krunić, a ostaje da vidimo šta će biti sa Seadom Kolašincem, sjajnim defanzivcem italijanske Atalante.

Bh. tenk sinoć je s timom iz Bergama slavio 3:0 protiv Bayer Leverkusena i osvojio Evropsku ligu. Igrao je u početnoj postavi, odigrao prvo poluvrijeme, te bio treći najbolje ocijenjen igrač Atalante.

Bila je to prva utakmica za Seada Kolašinca nakon 2. maja i pet mečeva koje je propustio zbog povrede i za nadati se da sinoć nije obnovio povredu koju je imao i zato izašao nakon prvih 45 minuta.

Oglasi

Ukoliko bude zdrav, neće biti problema da na vrijeme dođe na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine bez obzira na to što njegova Atalanta 2. juna igra meč u Seriji A.

Atalanta u okviru 38. kola Serije A igra protiv Torina 26. maja, a onda 2. juna igra zaostali meč 29. kola protiv Fiorentine, no ove utakmice Atalanti ne znače jer je Liga prvaka izborena sinoć osvajanjem Evropske lige.

Spisak reprezentacije BiH za mečeve s Engleskom i Italijom

Golmani: Hadžikić (Velež), Pirić (AEK Larnaca), Vasilj (St. Pauli)

Odbrana: Gazbiegović (Sturm), Kolašinac (Atalanta), Ahmedhodžić (Sheffield), Hadžikadunić (HSV), Bičakčić (Braunschweig), Katić (Zurich), Radeljić (Rijeka), Muharemović (Juventus)

Vezni red: Krunić (Fenerbahče), Tahirović (Ajax), Huseinbašić (Koeln), Bašić (Orenburg), Gigović (Midtyjlland), Varešanović (Rizespor), Hajradinović (Kasimpasa), Burnić (Karlsruher)

Napad: Džeko (Fenerbahče), Tabaković (Hertha), Vuković (Borac), Demirović (Augsburg)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi