Predsjednik Reala radi vrhunski posao (AP Photo/Francois Mori)

Mladi defanzivac na finalu

Je li fotografija s Wembleyja dokaz da je Florentino Perez ponovo izveo magiju?

Midhat Šljivak

Madridski Real odavno pokazuje interes za dovođenje talentovanog francuskog fudbalera Lenya Yora iz Lillea. 18-godišnjak je večeras na Wembleyju i po mišljenju mnogih to je znak da je odabrao Real kao svoj novi klub.

Leny Yoro je nova francuska zvijezda u nastajanju. Ovaj 18-godišnji defanzivac igra zaista fenomenalno u dresu Lillea, te je privukao ogromnu pažnju velikih ekipa.

Real Madrid se povezivao s njim u prethodnim mjesecima. Ipak, u jednom trenutku se činilo kako Florentino Perez odustaje od talentovanog klinca.

Problem je predstavljala cijena. Perez smatra da Yoro trenutno vrijedi 30 miliona eura, a Lille traži 50 miliona. Tu cifru prvi čovjek Kraljeva ne želi platiti.

Zato je PSG spreman da isplati ovu cifru, no očigledno se nešto pita i ovog talentovanog klinca. Njemu je prema svemu sudeći želja transfer u Real Madrid.

Da bi na kraju mogao završiti u Madridu pokazuje scena iz Londona. Yoro je objavio fotografiju s Wembleyja i za mnoge je ovo jasan znak da je on već odabrao Real kao svoj novi klub.

Talentovanom defanzivcu se predviđa velika karijera. Već je izuzetno dominantan u Ligue 1 iako ima samo 18 godina, a takvog talenta Kraljevi ne žele propustiti.

Ostaje nam da vidimo da li je magični Florentino Perez ponovo u tišini završio veliki posao i hoće li Yoro zaista potpisati za kraljevski klub.

Leny Yoro je ove sezone u dresu Lillea odigrao ukupno 44 utakmice i postigao je tri pogotka. Prošao je sve omladinske selekcije Francuske, a uskoro se očekuje i debi u A timu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real je u proteklim godinama u svoje redove doveo ogroman broj kvalitetnih mladih igrača. Perez radi gotovo nepogrješive stvari i Yoro bi mogao biti naredni veliki potpis.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.