Carlo Ancelotti napravio potpuno neočekivan potez tri sata prije finala: Otkrio je sve karte!
Nevjerovatan potez (AP Photo/Ian Walton)

Real objavio sastav

Carlo Ancelotti napravio potpuno neočekivan potez tri sata prije finala: Otkrio je sve karte!

Midhat Šljivak

Real Madrid i Borussia iz Dortmunda večeras će u Londonu odigrati finale Lige prvaka, a više od tri sata prije utakmice poznat je sastav kraljevskog kluba.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti odlučio se na nevjerovatan potez. Čak tri sata prije finala Lige prvaka protiv Borussije iz Dortmunda saopštio je početni sastav tima.

Ancelotti je odabrao ovih 11 igrača: Courtois, Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy, Valverde, Camavinga, Kroos, Bellingham, Rodrygor, Vinicius Junior.

Na klupi su ostali: Lunin, Kepa, Militao, Alaba, Modrić, Joselu, Lucas, Tchouameni, Ceballos, Fran Garcia, Brahim i Arda Guler.

Ne dešava se tako često da jedan stručnjak otkrije sve karte za meč sezone tako rano. Za mnoge je ovo podcjenjivanje Borussije iz Dortmunda.

Finale na stadionu Wembley počinje od 21 sat, a uskoro ćemo znati i kakve snage će na teren izvesti Edin Terzić.

Oglasi

Glavni sudija finala Lige prvaka je Slovenac Slavko Vinčić. Pomagat će mu Tomaž Klančnik i Andraž Kovačić, a četvrti sudija je Francois Letexier iz Francuske. VAR sudija je Nejc Kajtazović.

Real 'puca' od samopouzdanja

Kraljevski klub puca od samopouzdanja pred finalni meč u Londonu. Svi poštuju Borussiju, ali jedini cilj je titula prvaka Evrope.

Trener Reala Carlo Ancelotti saopštio je kako poštuje rivala, no da njegovi igrači imaju jasan zadatak - osvajanje 15. titule Lige prvaka.

"Tim je potpuno fokusiran i pun samopouzdanja. To nam je i potrebno pred najvažniji meč sezone. Imamo veliko poštovanje prema rivalu koji je zasluženo u finalu, ali svima je jasno šta je cilj".

Oglasi

"Osvajanje Lige prvaka je veoma važno. Ipak, ako i ne uspijemo, moram reći da je ova sezona bila veoma uspješna. Nevjerovatno je šta su ovi igrači napravili", rekao je Ancelotti pred utakmicu.

Borussia sigurno neće biti lagan zalogaj. Real jeste favorit, no njemački fudbal je uvijek pun iznenađenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tim iz Dortmunda je kroz historiju osvojila jedan naslov prvaka Evrope i to davne 1997. godine kada su u finalu savladali torinski Juventus.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ALLSTAR
Nije pošteno prema Luninu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi