Za Carvajala posebne instrukcije: "Budi oprezan, brži je od Mbappea"

Vodit će žestoku bitku

Za Carvajala posebne instrukcije: "Budi oprezan, brži je od Mbappea"

Edmir Škorić

Pred Real Madridom je još jedno veliko finale i prilika da se osvoji još jedan trofej, 15. u Ligi prvaka, ali protiv Borussije Dortmund će biti sve samo ne lako.

Utakmica u Londonu na stadionu Wembley počet će u 21h, a već danima se piše o okršaju koji će nam donijeti novog prvaka Evrope.

Mnogi, opravdano mora se priznati, favoritom smatraju tim Reala, ali i ekipa Borussije ima svoje adute, a iskusni defanzivac Madriđana Dani Carvajal zna odakle prijeti najveća opasnost.

Carvajal će biti na posebnom ispitu jer mora da čuva jednog od najbržih fudbalera današnjice Karima Adeyemija, krilnog napadača koji je "na 30 metara brži i od Usaina Bolta".

Zapravo, brzina igrača Borussije na toj udaljenosti zabilježena je na samo 3,60 sekundi, dok je Usainu Boltu za istu udaljenost trebalo 3,78 sekundi. Carvajal se mora suočiti sa svim tim, ali on svakako posjeduje veliko iskustvo i zna kako se postaviti u ovakvim duelima.

Oglasi

"Brž je od Mbappea", navodno su Carvajlu kazali u stručno štabu Reala dok su mu davali posebne upute i savjete kako da na što bolji način zaustavi igrača koji je ove sezone dao dva gola u Ligi prvaka.

No, stari lisac, trener Reala Carlo Ancelotti, zna da je Adeyemi samo jedan u nizu opasnih igrača Borussije i smatra da bi bilo pogubno fokusirati se tek na jednog od njih.

Također, Ancelotti je rekao da je Borussijin glavni adut njena borbenost, a kao primjer je naveo mečeve s PSG-om u polufinalu.

Trener Reala Carlo Ancelotti će po osmi put sudjelovati u finalu Lige prvaka, šesti put kao trener. S Milanom je osvojio dva naslova kao igrač i dva kao trener. Ovo će mu biti treće finale na klupi Reala, a prva dva je završio kao pobjednik. Od dosadašnjih sedam, samo je jedno izgubio, ono 2005. u Istanbulu, kad je Liverpool napravio nevjerovatan preokret protiv Milana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Finale Lige prvaka je jedna od najvažnijih, ali i jedna od najopasnijih utakmica. To je mač s dvije oštrice – moramo maksimalno uživati, a opet su tu brige oko jedne od najvažnijih stvari u nogometu, a to je osvajanje Lige prvaka. Moraš imati malo sreće, igrati dobro i nikada ne spustiti gard. Pojavit će se strah, to je prirodno. Što ga je više, to ćemo biti sretniji, ako ćemo na kraju uspjeti pobijediti", izjavio je trofejni trener koji Real može dovesti do nove rekordne granice od 15. osvojenih trofeja u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Riješena je i dilema ko će večeras braniti, pošto je Ancelotti odlučio da na gol ipak stavi Thibauta Courtoisa, dok će Andrej Lunin unatoč sjajnim partijama tokom ove sezone ostati na klupi, a navodi se da je bolestan i da je imao groznicu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi