Spektakl uskoro počinje: Poznati sastavi za finale Lige prvaka!

Sastaju se Borussia i Real Madrid

Spektakl uskoro počinje: Poznati sastavi za finale Lige prvaka!

Eldar Ganibegović

Uskoro na Wembleyju počinje spektakularno finale Lige prvaka u fudbalu, a poznati su sastavi timova.

Još jedna fudbalska sezona došla je do svog vrhunca. Biti će okrunjena večeras utakmicom finala Lige prvaka.

Na kultnom Wembleyju u Londonu od 21:00 sastaju se Borussia Dortmund i Real Madrid, a poznati su sastavi ekipa.

Borussia Dortmund (4-2-3-1): Kobel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen; Emre Can, Sabitzer; Sancho, Brandt, Adeyemi; Fullkrug. 

Real Madrid (4-3-1-2): Courtois; Nacho, Rudiger, Mendy, Carvajal; Valverde, Camavinga, Kroos; Bellingham; Vinicius Junior, Rodrygo. 

Klupa Borussije Dortmund: Meyer, Lotka, Ozcan, Nmecha, Haller, Reus, Wolf, Moukoko, Malen, Sule, Watjen, Bynoe-Gittens.

Oglasi

Klupa Real Madrida: Lunin, Kepa, Militao, Alaba, Modrić, Joselu, Lucas Vazquez, Tchouameni, Ceballos, Fran Garcia, Brahim Diaz, Arda Guler. 

Ostaje da odgledmao 90 ili eventualno 120 minuta finala i da vidimo ko će osvojiti titulu prvaka Evrope od koje se oprašta Manchester City koji je ispao u četvrtfinalu upravo od Real Madrida.

Podsjetimo, Real Madrid je najuspješniji tim u historiji Lige prvaka. Do sada je prvak Evrope bio 14 puta i vidjet ćemo mogu li ovu gotovo nestvarnu broju podići na 15.

S druge strane, Borussia Dortmund je samo jednom bila prvak Evrope i to 1997. godine kada je savladala Juventus u finalu rezultatom 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Godine 2013. je upravo na Wembleyju poražena od Bayerna u finalu Lige prvaka i vidjet ćemo može li se večeras kolo sudbine okrenuti na njihovu stranu. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi