Konačna odluka

Florentino Perez je čekao ovaj trenutak i konačno riješio sve dileme oko Luke Modrića!

Edmir Škorić

U noći kada Real Madrid slavi 15. titulu prvaka Evrope, konačno je postalo jasno šta će biti s Lukom Modrićem.

Dugo se nagađalo o tome da li će Modrić dobiti novi ugovor i nastaviti karijeru u Madridu ili odlazi kao slobodan igrač ovog ljeta.

U jednom je trenutku izgledalo kao da je vrijeme da Hrvat spakuje kofere i ode, ali dosta toga se promijenilo kada je Toni Kroos iznenada najavio da odlazi u penziju.

Očito je tada Perez shvatio da bi bilo previše da izgubi dva majstora veznog reda i da jedan iskusni mora da ostane. Postignut je načelan dogovor i Luka ostaje, sada više nema dilema. Potpisat će naredne sedmice

"Mislim da Luka ostaje s nama. Nastavit će još jednu sezonu", rekao je Perez večeras, a sada se očekuje da još jednom sjednu Perez i Luka i da se i zvanično završi ta saga.

Real je večeras pobijedio Borussiju sa 2:0 i tako došao do 15. Lige prvaka. Modrić je ušao u 85. minuti umjesto Tonija Kroosa, te je ubilježio čak šesti trofej u ovom takmičenju.

Ukupno Luka ima čak 26 trofeja u dresu Reala. Tako je prestigao bivše saigrače Benzema i Marcela. S Modrićem je na vrhu izjednačen Nacho Fernandez, koji bi također ovog ljeta mogao kao i Kroos napustiti Madrid.

Modrić je također igrač s najviše nastupa u finalima Lige prvaka otkad se igra u ovom izdanju. Šesti put zaigrao je finale Lige prvaka, što su dosad uspjeli još samo legendarni Paolo Maldini i Cristiano Ronaldo.

Ove je sezone Real osvojio i La Ligu, tako da se sezona može okarakterisati kao jedna od uspješnijih. Sada dolaze Endrick i Kylian Mbappe, spremaju se Kraljevi za nastavak dominacije, a po 16. titulu idu zajedno s Modrićem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To će Hrvatu definitivno biti posljednja sezona u Madridu, a možda i u karijeri, iako nije isključeno da "za svoju dušu" potpiše za zagrebački Dinamo s kojim se povezivao, a nije isključen ni odlazak na Bliski istok.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.