Čovjek od leda je večerašnjim potezom zgrabio nagradu za najboljeg na svijetu - Sanjat će ga Ryerson
Spektakularan potez Brazilca (AP Photo/Ian Walton)

Vinicius je brutalan igrač

Čovjek od leda je večerašnjim potezom zgrabio nagradu za najboljeg na svijetu - Sanjat će ga Ryerson

Midhat Šljivak

Real Madrid je po 15. put osvojio trofej Lige prvaka. Odlično drugo poluvrijeme Kraljeva bilo je dovoljno za trijumf nad Borussijom od 2:0, a meč je obilježio Vinicius Junior jednim zaista fenomenalnim potezom.

Vinicius Junior potvrdio je trijumf Real Madrida u finalu Lige prvaka protiv Borussije iz Dortmunda. Zabio je za konačnih 2:0.

Ipak, meč je obilježio i jedan njegov zaista hladnokrvni i vrhunski dribling. Žrtva je norveški fudbaler Julian Ryerson.

Nije desni bek tima iz Dortmunda mogao ništa u tim trenucima protiv Vinija. Lopta je prošla kroz noge, a Vinicius je projurio pored njega.

Ovo je još jedan dokaz da je 23-godišnji brazilski fudbaler zaista nevjerovatan fudbaler i da nije uzaludno glavni favorit za osvajanje Zlatne lopte.

Oglasi

Definitivno je među najboljim fudbalerima svijeta. Jedino što mu zamjeraju je bahato ponašanje na terenu i vidjet ćemo hoće li ga to na kraju koštati u borbi za laskavo priznanje. Po mišljenju mnogih tu bi mogao izgubiti dosta glasova.

Ove sezone Vini je odigrao 39 utakmica i ima učinak od 24 gola i 11 asistencija. Nije tako dominantan kao što su to nekada bili Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo, ali definitivno je vrhunski kvalitet.

Vini s Realom ima već dva trofeja Lige prvaka, tri titule prvaka Španije, te brojne druge trofeje. Tek su mu 23 i sigurno je da će trofeja biti još.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid na čelu s Florentinom Perezom pravi zaista spektakularan tim. Dovode se samo najbolji mladi igrači, a upravo je s Brazilcem započela potpuna rekonstrukcija tima.

Svaki uloženi euro Kraljevima se isplatio. Ovaj momak je zaista nevjerovatan na terenu i pitanje je samo koje su njegovi krajnji dometi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Izuzetno dobar,moglo bi se reci i zvijezda ali sve to ponistava njegovo arogantno ponasanje na terenu i onaj cinicni smijeh kada mu se god ne svidja odluka sudija.Steta ali trenutno je tako.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi