Najljepši san se pretvorio u najgoru noćnu moru - Pogledajte kobnu grešku Iana Maatsena

Noćima neće mirno spavati

Najljepši san se pretvorio u najgoru noćnu moru - Pogledajte kobnu grešku Iana Maatsena

Eldar Ganibegović

Borussia Dortmund je večeras poražena od Real Madrida u finalu Lige prvaka. Jedan od tragičara bio je Ian Maatsen koji dugo neće mirno spavati. 

Večeras je na Wembleyju u Londonu igrano finale Lige prvaka između Borussije Dortmund i Real Madrida, a španski tim je slavio rezultatom 2:0 i po 15. put postao prvak Evrope.

Njemački tim je mnogo bolje otvorio meč. Imao je nekoliko velikih prilika u prvom poluvremenu, u potponusti neutralizirao Kraljeve, no ostalo je 0:0.

Poveo je Real Madrid preko Danija Carvajala poslije ubačaja Tonija Kroosa iz kornera u 74. minuti, nakon čega se Borussia Dortmund psihički totalno raspala.

Redale su se nakon toga šanse za Real Madrid, da bi tačku na i u 82. minuti utakmice na asistenciju Judea Bellinghama stavio Vinicius Junior.

No, drugom golu Real Madrida prethodila je velika greška Iana Maatsena, fudbalera Borussije Dortmund koji je poklonio loptu Judeu Bellinghamu.

Oglasi

Vidjelo se da su fubdaleri Borussije indisponirani i šokirani nakon primljenog prvog pogotka, čini se da je to najviše utjecala imalo na Maatsena i klikom ovdje pogledajte šta je uradio. 

Podsjetimo, večeras je završena Liga prvaka u formatu kakvom ga poznajemo, a Real Madrid je osvojio 9. titulu u devet finala koliko je igrao u pomenutom formatu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Borussia Dortmund je tako ponovo poražena u finalu nakon 2013. godine i ostaje na jednoj tituli i to onoj iz 1997. godine kada je u finalu slavila protiv Juventusa.

Što se Iana Maatsena tiče, na društvenim mrežama se uveliko ismijava, no iz poštovanja nećemo prenositi šta mu raznorazni "poznavaoci fudbala" imaju poručiti. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi