Suze i oproštaj legende u najvećem stilu - Posljednji ples Tonija Kroosa u klupskom fudbalu

Njemački veznjak se oprašta sa zlatom oko vrata

Suze i oproštaj legende u najvećem stilu - Posljednji ples Tonija Kroosa u klupskom fudbalu

Eldar Ganibegović

Toni Kroos je večeras otplesao svoj posljednji ples u klupskom fudbalu i oprašta se u stilu - oko vrata će mu zasjati zlatna medalja namijenjena prvaku Evrope.

Real Madrid je večeras u finalu Lige prvaka na Wembleyju slavio protiv Borussije Dortmund rezultatom 2:0, a bila je to posljednja utakmica u klupskoj karijeri za Tonija Kroosa.

Njemački veznjak je igrao od prve minute, imao je dva sjajna pokušaja iz slobodnih udaraca u drugom poluvremenu, ali mu je Kobel u oba navrata odbranio šuteve.

No, svakako je jedan od junaka utakmice, pošto je asistirao za prvi pogodak Real Madrida koji je nakon njegovog kornera postigao Dani Carvajal.

Igrala se 86. minuta kada ga je Carlo Ancelotti izveo iz igre. Umjesto njega na teren je poslao Luku Modrića, a Toni Kroos je dobio velike ovacije na Wembleyju. 

Oglasi

Emocije su prevladale Tonija Kroosa u meču protiv Real Betisa u 38. kolu Primere koji je bio posljednji za njega na Santiago Bernabeu stadionu, a u ilustraciji na naslovnoj slici ovog članka možete se uvjeriti da je to večeras bilo još i žešće.

Kroos se u punoj snazi tako oprostio od klupskog fudbala, a na večerašnjoj utakmici se od Borussije Dortmund oprostio Marco Reus i nastala je ikonska fotografija njih dvojice.

Sjajni njemački veznjak je nakon izlaska s terena otišao i pozdravio se s navijačima, a posljednje što ćemo od njega vidjeti je nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On će nastojati sa selekcijom Elfa da se oprosti od fudbala titulom prvaka Evrope na reprezentativnom nivou i to u svojoj zemlji, a Njemačka je u grupi sa Škotskom, Mađarskom i Švicarskom. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Veći od katalonske sirotinje što se trofeja tiče....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi