Hrvatski košarkaš Mario Hezonja nastavlja saradnju s Realom Foto: EPA)

Izvukao je sjajnu cifru

Što Perez želi, Perez i dobije: Mario Hezonja potpisuje ogroman ugovor s Realom!

Midhat Šljivak

Florentino Perez učinio je apsolutno sve da zadrži hrvatskog košarkaša Marija Hezonju u Real Madridu i to je po svemu sudeći uspio.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez dosta vodi računa i o košarkaškoj sekciji kluba. Stari lisac je i tu kreirao zaista fenomenalan tim kojeg želi sačuvati i za budućnost.

Nedavno je ugovor s Realom produžio Walter Tavares, a uskoro bi potpis na nastavak saradnje trebao staviti i hrvatski košarkaš Mario Hezonja.

Hezonji je kraljevski klub ponudio novi dvogodišnji ugovor vrijedan pet miliona eura, a u ugovor su uključeni mnogobrojni bonusi.

Hrvat je, prema informacijama iz Španije, zadovoljan ponuđenim ugovorom i vjerovatno će ga potpisati odmah po okončanju finalne serije španske ACB lige.

Još je to jedna pobjeda nevjerovatnog predsjednika kluba Florentina Pereza. Hezonja mu je omiljen u košarkaškom timu i jasno mu je poručio da ga želi zadržati.

Mario Hezonja je u sezoni koja je na izmaku bio jedan od najboljih košarkaša kraljevskog kluba. U Euroligi je prosječno ubacivao 13.5 poena i hvatao je 4.6 skokova.

U ACB ligi su statistike nešto 'tanje'. Prosječno bilježi 10.4 poena uz 4.4 skokova po meču.

Podsjetimo, on je član Real Madrida postao 2022. godine. Stigao je iz ruskog Unicsa, a ranije je u Evropi igrao još za Panathinaikos i Barcelonu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Hezonja iza sebe ima sasvim solidnu NBA karijeru. Mnogi smatraju da je mogao i više, a nastupao je za Orlando Magic, New York Knicks i Portland Trail Blazers.

NBA karijeru je okončao nakon 336 utakmica i prosjeka od gotovo sedam poena i tri skoka po meču.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.