Džanan Musa voli velike utakmice - Real u Blaugrani pobijedio Barcu i ušao u finale!
FOTO: EPA

Sjajna partija

Džanan Musa voli velike utakmice - Real u Blaugrani pobijedio Barcu i ušao u finale!

Esmer Oštraković

Sjajnu i na kraju veoma dramatičnu treću polufinalnu utakmicu u doigravanju za prvaka Španije odigrali su Barcelona i Real Madrid. Pobjedu je ostvarila ekipa Real Madrida od 95:92.

Real Madrid je uoči ove utakmice imao prednost od 2:0, te ih je pobjeda dijelila od plasman u finale. Na kraju su uz veliku dramu uspjeli da ostvare pobjedu.

Prva četvrtina utakmice pripala je Real Madridu koji je igrao jako dobro i u napadu, ali i u odbrani, te su imali prednost od 28:20.

Drugi period utakmice dosta bolja igra u odbrani košarkaša Barcelone, ali i nešto bolja igra u napadu značila je da na odmor odlaze sa malim zaostatkom.

Naime, na odmor se otišlo sa prednosti Real Madrida od 49:45 i jasno je bilo da nas čeka jako uzbudljiva utakmica.

Očekivalo se da će Real Madrid u trećoj četvrtini nastaviti u dobrom ritmu, ali to se nije desilo, te je Barcelona preuzela inicijativu, ali i okrenula prednost u svoju korist.

Oglasi

U posljednju četvrtinu ušlo se sa blagim vodstvom Barcelone, ali onda je Real Madrid krenuo da igra sjajnu košarku.

Kako se bližio kraj utakmice tako je rezutlat sve više bio izjednačen, ali je na kraju Real Madrid odigrao sjajno i uspio je da ostvari pobjedu i plasman u finale.

Sjajnu utakmicu odigrao je Džanan Musa koji je ubacio 14 poena, ima oje četiri skoka i 7 asistencija.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Osim Muse odličan je bio i Campazzo koji je ubacio 21 poena, te je upisao šest asistencija.

Bolji od ostalih u Barceloni bili su Parker sa 27 ubačenih poena, te šest skokova, te Hernangomez koji je ubacio 17 poena, te je imao osam skokova i tri asistencije.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
I u fudbalu i u košarci, Real ih uništava lagano.
0 0
Madridista
Nastavlja se p i š a nj e po katalonskoj sirotinji...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi