Džanan Musa doveo Real na korak od finala prvenstva Španije!
Odlična partija bh. košarkaša u drugoj utakmici polufinala prvenstva Španije (Foto: EPA)

Odličan nastup bh. košarkaša

Džanan Musa doveo Real na korak od finala prvenstva Španije!

O. Lekić

Košarkaši Real Madrida savladali su večeras na svom parketu Barcelonu rezultatom 104:98 i došli su do prednosti od 2-0 u polufinalnoj seriji španske ACB lige. Džanan Musa je odigrao odličan meč.

Džanan Musa i Real Madrid nalaze se na korak od plasmana u finale prvvenstva Španije. Kraljevi su i u drugoj domaćoj utakmici savladali najvećeg rivala Barcelonu na krilima sjajnog Džanana Muse.

Barca bolje ulazi u meč. Imali su plus šest gosti na otvaranju, no potom slijedi serija Reala od 11:0, te Kraljevi preuzimaju vodstvo u prvoj četvrtini.

Iako je domaći sastav u nekoliko navrata išao na plus pet u ovom dijelu meča, došlo je do pada u finišu dionice. Barca je u tim trenucima izgledala konkretnije i nakon 10 minuta igre Katalonci su imali prednost od dva poena, 24:22.

Vodili su gosti većim dijelom druge dionice. Ipak, nisu uspjeli napraviti neku seriju kojom bi se odvojili na veću razliku, pa je Real uvijek bio veoma blizu.

Na odmor su Kraljevi otišli vodstvom. Odlično su završili prvo poluvrijeme i nakon 20 minuta je bilo 44:40.

Oglasi

U nastavku je Real dominantan. Veoma brzo u trećoj dionici podižu prednost na dvocifrenu razliku, bilo je i plus 14 u ovom dijelu meča, a u posljednjih deset minuta ušlo se s 11 koševa prednosti u korist domaćina, 73:62.

Nije Barca uspjela da se vrati u meč. Real je potpuno kontrolisao situaciju na parketu i na kraju je zasluženo došao do trijumfa.

Kraljevski klub je sada na 2-0 u polufinalnoj seriji, a u nedjelju će u Blaugrani imati šansu da se izbore za finale.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Džanan Musa odigrao je izuzetno dobar meč. Za 22 minuta na parketu reprezentativac Bosne i Hercegovine je ubacio 18 poena. Ovom učinku je dodao dvije asistencije.

Kod Reala se istakao i Sergio Llull s također 18 poena, dok je kod Barcelone Jan Vesely ubacio 24 poena. Vrijedi izdvojiti učinak Tomasa Satoranskog koji je imao double-double učinak od 15 poena i 11 asistencija.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi