Mario Hezonja nakon poraza u finalu stao pred kameru i sve priznao: "Sramim se sam sebe"

Preuzeo krivicu za poraz od Panathinaikosa

Mario Hezonja nakon poraza u finalu stao pred kameru i sve priznao: "Sramim se sam sebe"

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida nisu uspjeli odbraniti titulu prvaka Evrope jer je Panathinaikos slavio sinoć u finalu Eurolige sa 95:80. Nakon utakmice u centru pažnje našao se hrvatski košarkaš Mario Hezonja koji je poručio da je on glavni krivac za poraz kraljevskog kluba.

Real Madrid je odlično ušao u sinoćnju utakmicu i nakon prve dionice Kraljevi su vodili i sa 15 poena razlike na krilima sjajnog Džanan Muse koji je ubacio deset poena u prvoj četvrtini utakmice.

Činilo se da će Real već u prvom dijelu da slomi otpor protivnika baš kao u polufinalu protiv Olympiakosa, ali Panathinaikos nije upao u istu zamku kao njihov ljuti rival.

Panathinaikos je u drugom poluvremenu zaigrao fantastično i nametnuo ritam koji im odgovara, a ekipa Reala nije uspjela da se nosi rame uz rame s njima, te je na kraju grčki klub u finišu meča uspio da prelomi utakmicu u svoju korist.

Real nije uspio da odbrani titulu prvaka Evrope koju je Panathinaikos osvojio nakon 13 godina čekanja.

U centru pažnje nakon sinoćnjeg meča našao se hrvatski košarkaš Mario Hezonja koji nije bio na svom nivou sinoć. Hezonja je forsirao šut za tri poena koji ga uopšte nije išao što je na kraju i koštalo Kraljeve.

Oglasi

Hrvat je nakon utakmice priznao da je on glavni krivac za poraz jer je uzimao šuteve u odlučujućim trenucima meča i previše je forsirao iako je bilo jasno da ga baš i ne ide.

"Razlog za poraz? Ja. Nisam mogao pogoditi šut obje ove utakmice i danas sam ja taj koji je izgubio meč. Izgubio sam Euroligu za svoju ekipu. Za Panathinaikos je izgledalo sve perfektno i posložilo im se i na tome im čestitam", rekao je Hezonja.

Jedan od novinara rekao je da Hezonja nije mogao sam da izgubi utakmicu i pokušao ga je utješiti, ali to nije uspjelo.

"Jesam, je*i ga. Ne možemo pogoditi ništa cijeli turnir, a pogotovo ja. Ne znam šta se dešava. Krivo mi je i sramim se sam sebe", dodao je.

Oglasi

Hezonja je u sinoćnjem finalu na parketu proveo 32 minute i uspio je da upiše osam poena što je itekako skromno u odnosu na broj šuteva koji je uzeo.

Hrvatski košarkaš je imao 11 šuteva iz igre i pogodio je njih tek tri. Posebno je forsirao šut za tri poena koji ga nikako nije išao jer je od sedam pokušaja ubacio tek jednu trojku što je Real koštalo jer je upravo Hezonja preuzeo odgovornost u odsutnim momentima.

Mnogi smatraju da će Hezonja na kraju sezone napustiti Real Madrid jer mu ističe ugovor, te produženje nije dogovorio. Špekuliše se da će njegov novi tim biti upravo Panathinaikos.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do kraja sezone Real Madrid igra još doigravanje za prvaka Španije. U polufinalu će odmjeriti snage protiv ljutog rivala Barcelone, a prva utakmica na rasporedu je već u srijedu što znači da Hezonja i društvo nemaju mnogo vremena za odmor i tugovanje zbog poraza u finalu Eurolige.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Zbog tebe su izgubili,utakmica se lomi ispaljuješ cigle i neizgrađene šuteve bez ikakvog smisla....
0 0
*p!p!t@*
Mario muda do poda...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi