U Realu je Hrvat kojeg Perez voli više i od Modrića: "Zaprijeti mi svaki put, traži da ostanem"
Predsjednik Reala želi da Hezonja ostane (Foto: IMAGO / AFP)

Hezonja još u dilemi

U Realu je Hrvat kojeg Perez voli više i od Modrića: "Zaprijeti mi svaki put, traži da ostanem"

Midhat Šljivak

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja (29) još uvijek nije odlučio gdje će nastaviti karijeru. Njemu ugovor s Real Madridom ističe na kraju sezone, a grčki mediji su 29-godišnjeg Hrvata već preselili u Panathinaikos. Međutim, predsjednik Kraljeva Florentino Perez čini sve da ga zadrži.

Mario Hezonja na stolu ima zaista veliki broj ponuda za nastavak karijere. Nije to nikakvo čudo jer je krilni košarkaš jedan od najboljih igrača Evrope, te mnogi timovi čine sve kako bi ga angažovali.

Posebno se u tome trudi Panathinaikos. Navodno je mu je grčki tim ponudio godišnju neto platu od dva miliona eura, što je itekako primamljiva cifra.

Ipak, Hezonja još uvijek ništa nije odlučio. Čekat će sastanak s prvim čovjekom kluba Florentinom Perezom i nakon toga će sve biti poznato

"Je**no nemam pojma šta će biti. Florentino Perez mi zaprijeti svaki put kad me vidi u kantini i traži da ostanem ovdje. Nadam se da će biti tako. Svi skupa radimo na tome", rekao je hrvatski košarkaš.

Hezonja je očigledno miljenik čelnog čovjeka Reala. Ako mu nije i draži, definitivno je u rangu s Lukom Modrićem jer je vidljivo da ga Perez izuzetno cijeni i poštuje.

Oglasi

Hrvatski košarkaš ove sezone u Euroligi prosječno ubacuje 13.7 poena i najbolji je strijelac tima. Hvata i nešto više od četiri skoka po utakmici.

[related]https://www.instagram.com/p/C7B7GSfsFrq/?img_index=1[/related]

Mario Hezonja je član madridskog Reala postao 2022. godine i odmah je uspio osvojiti naslov prvaka Evrope.

Prethodno je 29-godišnjak imao veoma interesantnu karijeru. Najavljivan je kao NBA zvijezda u najavi, pa je 2015. godine izabran kao peti pik drafta od strane Orlando Magica.

U najjačoj ligi svijeta je igrao pet sezona, ali nikada nije uspio da iskaže svoj puni potencijal, pa se 2021. godine vraća u Evropu i potpisuje ugovor s Panathinaikosom.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Profesionalnu karijeru Hezonja je započeo u Barceloni, a nastupao je još i za UNICS Kazan.

Gdje će nastupati naredne sezone saznat ćemo veoma brzo. Sezona se bliži kraju i neće biti nikakvo iznenađenje ako Hrvat sreću potraži negdje drugo.

Top Komentari

user1690272632
Stani ,zar nije onaj majmun iz Bihaća najbolji u Realu ...ha hs
0 0
Adrian
Ako ostane i Hezonja i Tavares, uz par novih igraca, konkretno Guy i Brown, nema zime.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi