Nakon odlaska iz Veleža

Dean Klafurić ozbiljan kandidat za novog trenera TSC-a

O. Lekić

Žarko Lazetić odlučio je napustiti klupu TSC-a. Sjajni stručnjak odlučio je prihvatiti ponudu Maccabija iz Tel Aviva, a njega bi na klupi tima iz Bačke Topole mogao zamijeniti donedavni trener Veleža Dean Klafurić.

Srpski fudbal poprilično je izenadila informacija da je 42-godišnji stručnjak Žarko Lazetić odlučio napustiti klupu TSC-a iz Bačke Topole.

Lazetić je u protekle dvije i po godine s dosta uspjeha vodio ovaj tim, imao je zaista odlične rezultate, igrali su Evropu i bili su viceprvaci Srbije.

Ipak, očigledno da je došlo do zasićenja i Lazetić je odlučio dići sidro. Prihvatio je ponudu Maccabija iz Tel Aviva i trenersku karijeru će nastaviti u Izraelu.

TSC će tako u potragu za novim trenerom, a neslužbene informacije govore da je jedan od glavnih kandidata za ovu poziciju donedavni trener Veleža Dean Klafurić.

51-godišnji stručnjak iznenada je napustio klupu Rođenih pred početak priprema za novu sezonu. Osjetio se emotivno ispražnjenim i odlučio je otići.

Čini se kako hrvatski stručnjak neće daleko. Srbija bi mogla biti njegova nova destinacija i vidjet ćemo hoće li zaista preuzeti vođenje TSC-a.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Klafurić je tokom karijere radio u Poljskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj i Grčkoj i Srbija bi bila novi izazov za ovog stručnjaka.

Velež bi danas trebao angažovati zamjenu za hrvatskog stručnjaka. S Rođenima se povezuju brojna imena i sada se čeka konačna odluka rukovodstva kluba.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.