Crtice iz Mostara: Natkrivat će se južna tribina stadiona Rođeni, ugrađuju se i čitači karata

Nema odmora

Crtice iz Mostara: Natkrivat će se južna tribina stadiona Rođeni, ugrađuju se i čitači karata

Adnan Beganović

FK Velež je raspisao tender za natkrivanje južne tribine vrijedan 650.000 KM, a iduće sedmice će početi radovi na ugradnji čitača karata na stadionu Rođeni. Očito da čelni ljudi mostarskog kluba nemaju namjeru stati sa infrastrukturnim projektima, te da će stadion Rođeni od naredne godine biti u potpunosti spreman za odigravanje evropskih utakmica.

Vruće je u Mostaru ovih dana, uostalom kao i u čitavoj Bosni i Hercegovni. No, u Mostaru je "vruće" i u onom fudbalskom smislu s obzirom da su oba mostarska kluba uoči priprema za nadolazeću sezonu ostala bez trenera iz prošle.

Zrinjski se sporazumno razišao sa Željkom Petrovićem, a Velež sa Deanom Klafurićem i ovakav razvoj situacije je izazvao mnogo polemike među ljuibiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu u gradu na Neretvi.

Očekivano, rekli bismo, no život ide dalje. Plemići su izabrali novog trenera, dok će Rođeni najvjerovatnije to uraditi danas. Mnogobrojna se imena povezuju s Veležom, nude se mnogi treneri Rođenim, kako posredstvom agenata, tako i drugim načinima.

Velež se tokom proteklih nekoliko godina izdigao iz prosjeka, pa ne čudi što se mnoga poznata trenerska imena iz komšiluka nude Rođenim, a dok se bave ovim pitanjem, čelnici mostarskog kluba ne zaboravljaju ni ono, mnogi će reći u ovim momentima i najvažnije - priprema stadiona Rođeni za odigravanje utakmica po najvišim UEFA standardima.

Tako su iz mostarskog kluba juče obavijestili javnost da je raspisan tender za prijavu ponuđača za projekat natkrivanja južne tribine stadiona Rođeni.

Oglasi

Rok završetka radova je 120 dana od dana potpisivanja ugovora, a procijenjena vrijednost na izgradnji krovne konstrukcije je oko 650.000 KM.

No, ni to nije sve, odnosno kako SportSport.ba saznaje tokom iduće sedmice će se početi raditi na ugradnji čitača karata na stadionu Rođeni. Sva potrebna oprema je stigla u Mostar, tako da nema prepreka za početak radova.

Također, u idućem mjesecu će biti završen projekat "pokrivanja" stadiona Rođeni superbrzim WiFi internetom, tako da gledaoci ali i novinari i službena lica na utakmicama neće više po tom pitanju imati bilo kakvih problema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju dodajmo, da će Velež danas ili najkasnije sutra dobiti novog trenera koji će Rođene povesti na priprema na Kupres, te da se nakon njegovog imenovanja očekuje dolazak još nekoliko provjerenih pojačanja.

U svakom slučaju, u narednim danima će biti jako zanimljivo u Mostaru, a iako se špekuliše sa imenima igrača koja bi mogla pojačati Velež, presudnu riječ će imati novi šef struke.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CRVENIDJAVOLI1922
Mostarski Europski Velež
9 2
BosanskaSvedska
Bice ovo dobro!
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi