Predsjednik Veleža objasnio zbog čega Klafurić više nije trener

Iznenađujuća vijest

Predsjednik Veleža objasnio zbog čega Klafurić više nije trener

Edmir Škorić

Bh. sportsku javnost danas je zatekla vijest iz Mostara da Dean Klafurić više nije trener Veleža, a to je na današnjoj press konferenciji potvrdio i predsjednik kluba Senad Kevelj.

"Za danas je najavljena prozivka FK Velež na kojoj je trebao biti prisutan i Dean Klafurić. Kao što vidite, on nije tu sa nama, a razlog je sljedeći..." rekao je Kevelj na početku, pa nastavio:

"Jutros me zvao njegov agent i tu mi saopštio da on više nije emocionalno spreman voditi FK Velež. Da budem jasan, on je emotivno prazan, ne osjeća da bi mogao doprinijeti daljem razvoju Veleža. Naravno da je to svima bio šok i neobična situacija, jedno veliko iznenađenje, a naravno da je Velež ozbiljan klub koji ima sve strukture koje treba da ima ozbiljan klub tako da ni ova vijest neće ostaviti posljedice u radu Veleža i to ja odgovorno tvrdim.

Imamo dobre rezultate, osvojili smo treće mjesto, sve zacrtane ciljeve stavljene pred Klafurića su i ostvareni i zaista tu pripadaju sve čestitke i treneru i igračima. Moram naglasiti da je Uprava obezbijedila sve neophodne uslove da se to i ostvari. Ništa nije bilo da je trener tražio, a da Uprava nije ispoštovala, nijedan jedini zahtjev, a kamoli šta ozbiljnije, od priprema u Turskoj 15 dana, priprema u Hrvatskoj u Metkoviću. Trudili smo se da sve ispoštujemo i trenera i sve igrače što se na kraju vidjelo i na rezultatu.

Od danas će ekipu narednih par treninga voditi prvi pomoćnik Samir Merzić i naš trener Avdo Kalajdžić. Ovo nije ostavka samo njegova nego i njegovih pomoćnika koji su napustili Velež, i sa njima ćemo napraviti sporazumni raskid.

Oglasi

Čuo sam se sa članovima Uprave, iskomunicirali smo novonastalu situaciju i zajednički stav je da niko ko ne može dati 101 posto Veležu, nema potrebe da bude ovdje. Ako je to stav takav Deana Klafurića, možemo mu poželjeti sretan put i nastavak uspješne trenerske karijere u što ne sumnjamo. Donijeli smo odluku da sporazumni raskid koji je ponuđen od njegovog agenta bude prihvaćen".

Velež će sutra saznati prvog rivala u Evropi, a do prve utakmice u prvom pretkolu Konferencijske lige Rođeni će saznati i ime novog trenera. Prema najavama, to bi trebalo biti poznato do petka, a za sada nema nagovještaja ko bi mogao preuzeti Velež.

Rođeni će u bubanj ući kao favoriti, a mogući protivnici su im ovi timovi: Škendija (Sjeverna Makedonija), Budućnost Podgorica (Crna Gora) Inter Escalades (Andora), Tirana (Albanija), La Fiorita (San Marino).

Žrijeb za UEFA takmičenja održava se sutra u Nyonu. Prva runda Lige prvaka igra se od 9. jula.

Klafurić je vodio Mostarce na 32 službena meča

Dean Klafurić je u Velež stigao na početku prošle sezone. Debi na klupi Veleža je imao u 7. kolu prvenstva u Konjicu gdje su Rođeni slavili rezultatom 4:2.

Oglasi

Uspio je Klafurić sa Veležom izboriti nastup u Konferencijskoj ligi, a opći je dojam, da je dosta dobro s klupe predvodio Rođene koji su na kraju seztonu okončali na 3. mjestu tabele iza Borca i Zrinjskog.

Ukupno je Klafurić vodio Velež na 32 službena meča. Pod njegovim vodstvom su Rođeni upisali 16 pobjeda, sedam poraza i devet remija uz ukupnu gol razliku 55:33.

Najubjedljiviju pobjedu je Velež sa Klafurićem na klupi ostvario u Kupu Bosne i Hercegovine, odnosno u šesnaestini finala ovog takmičenja kada je u Visokom sa 6:0 savladao domaću Bosnu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvenstvu su Rođeni sa Klafurićem na klupi u dva navrata slavili sa po četiri razlike i to oba puta na gostujućim terenima. U Gabeli su savladali GOŠK sa 4:0, a u Tuzli su u posljednjem susretu prvenstva bili bolji od domaćeg Tuzla Cityja rezultatom 5:1.

Što se tiče poraza, nije ih bilo mnogo u Klafurićevoj eri. U dva navrata su Rođeni izgubili po 3:0 i to od Zrinjskog i Sarajeva.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AK16
Mogli su barem nešto pametnije smisliti što će raji podvaliti.
7 2
Chwilla
Eto sad se bas emocionalno ispraznio, sto nije dao otkaz odmah nakon prvenstva! Jest al u racku to razlog!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi