Edin Džeko je pred velikom odlukom (Foto: EPA)

Još bez odluke, ali

Dok u Splitu tlo podrhtava za Hajduk stiže loša vijest - Edin Džeko na stolu ima ogromnu ponudu

Midhat Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko (38) još uvijek ne zna hoće li nositi dres Fenerbahčea u novoj sezoni. Ugovor mu traje do ljeta naredne godine, a iskusni fudbaler na stolu ima ponude splitskog Hajduka i neimenovanog tima iz Saudijske Arabije.

Neočekivano je ime Edina Džeke ponovo tema u ljetnom transfer roku. Ovog puta moguć je potpuno neočekivani potpis legende bh. fudbala i odlazak samo nakon godinu dana u Istanbulu.

Hajduk se spominje kao potencijalna destinacija za 38-godišnjeg Džeku. Navodno je Edin izrazio spremnost doći u Split, ali loša vijest za navijače tima s Poljuda je ponuda koju Džeko ima iz Saudijske Arabije.

Neimenovani tim iz ove zemlje koja raspolaže nevjerovatnim ciframa želi Džeku u svojim redovima, a to je potvrdio i novinar koji prati Fener Yagiz Sabuncuoglu.

"Budućnost i trenutna situacija s Edinom Džekom u Fenerbahčeu je veoma nejasna. Nikakva odluka još nije donesena. Dobio je dvije ponude - iz Saudijske Arabije i Hrvatske", navodi Yagiz Sabuncuoglu.

Dakle, sudbina bh. napadača još uvijek nije poznata. Ponuda ima, no zasada apsolutno ništa nije riješeno.

Sigurno je da u Splitu željno iščekuju odluku 38-godišnjeg bh. napadača. Njegov dolazak definitivno bi zapalio Split i izazvao bi pravi zemljotres.

Hajduk silno želi titulu prvaka. Već dvije decenije gledaju u leđa Dinamu i žele to konačno promijeniti.

Kao trener angažovan je legendarni Italijan Gennaro Gattuso, očekuju se i prva velika pojačanja u narednom periodu, a vraća se i Ivan Perišić.

Mjesto sportskog direktora preuzeo je Nikola Kalinić. Svojim vezama pokušava napravi tim koji će napasti Dinamo i vidjet ćemo hoće li konačno uspjeti doći do naslova prvaka u narednoj sezoni.

Možemo samo zamisliti kakvo bi slavlje nastalo u Splitu i Dalmaciji kada bi Hajduk uzeo trofej.

Edin Džeko iza sebe ima fenomenalnu sezonu

Iako Edin Džeko iza sebe ima zaista fenomenalnu sezonu u kojoj je s 38 godina imao glavnu ulogu u Fenerbahčeu.

Bh. napadač je nastupio u 46 utakmica za Fener i ima učinak od 25 pogodaka i 10 asistencija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dolazak u Hajduk definitivno bi donio dosta splitskom timu. Džeko je jedan od najboljih napadača Evrope u proteklih 15-ak godina i dosta je timova koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima.

Džeko je pred velikom odlukom. Split, Istanbul i Saudijska Arabija su opcije koje ima i vidjet ćemo šta će biti konačna odluka.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.