Srbin ne zna šta hoće od karijere: Zove ga Mourinho, nudi mu sve, a on sam sebi 'skače na nos'
Lazar Samardžić ima ponudu, ali... (Foto: EPA)

Nevjerovatni Samardžić

Srbin ne zna šta hoće od karijere: Zove ga Mourinho, nudi mu sve, a on sam sebi 'skače na nos'

Midhat Šljivak

Fenerbahče priprema velika pojačanja za ovo ljeto kako bi konačno vratili titulu prvaka Turske u svoje vitrine nakon 11 godina čekanja. Jose Mourinho ima svoj spisak, a prvi na njemu je Srbin Lazar Samardžić.

Lazar Samardžić je definitivno momak koji ne zna šta će od karijere. Prošlog ljeta mu je propao veliki transfer u Inter nakon što je otac odlučio prekršiti dogovor s Nerazzurrima, a ovog ljeta je 22-godišnji veznjak sam sebi odlučio 'skočiti na nos'.

Malo je igrača koje Jose Mourinho toliko cijeni kao što je Samardžić. On mu je prvi pik ovog ljeta, no Lazar bi mogao pokvariti i ovaj posao.

Prema navodima turskog novinara Yagiza Sabuncuoglua, koji je povezan s Fenerbahčeom, Udinese je spreman prihvatiti ponudu, ali srpski fudbaler je taj koji koči posao.

"Fenerbahče je poslao najbolju ponudu za Lazara Samardžića. Udinese želi prihvatiti ponudu, ali Samardžić želi vidjeti sve ponude i zatim donijeti odluke. Srpski veznjak je prvo ime za Josea Mourinha", navodi Sabuncuoglu.

Tako bi reprezentativac Srbije sam sebi mogao pokvariti veliki transfer. Mourinho i Fener mu nude sve, bio bi glavni igrač kod jednog od najboljih menadžera svijeta, no on očigledno čeka nešto drugo.

Oglasi

Povezivao se Samardžić s Juventusom i Napolijem. Međutim, do poslova nije došlo i Fenerbahče mu je trenutno možda i najbolja moguća opcija.

Sam poziv Mourinha za sve je velika čast. Međutim, porodica Samardžić je očigledno nešto sasvim drugačije jer im uvijek nešto fali da završe sjajan transfer.

Lazar Samardžić je prošao omladinske kategorije berlinske Herthe. Ovaj tim je napustio 2020. godine nakon što nije dobio pravu šansu u prvom timu.

Prošao je u RB Leipzig, no ni tamo nije bio zadovoljan. Otišao je nakon jedne sezone i potpisao je za Udinese.

Oglasi

U dresu tima iz Udina nastupio je u 97 utakmica. Ima učinak od 13 pogodaka i devet asistencija, ali igrao je zaista sjajno i privukao je pažnju većih klubova.

Od prošle godine Samardžić je i reprezentativac Srbije. Za Orlove je nastupio 11 puta i dio je ekipe koja se ekspresno vratila s Evropskog prvenstva u Njemačkoj ovog ljeta.

Prethodno je 22-godišnji veznjak prošao sve omladinske selekcije Njemačke. Ipak, odabrao je Srbiju zbog oca čije je porijeklo iz jednog sela pored Živinica u Bosni i Hercegovini.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Vidjet ćemo gdje će Samardžić igrati naredne sezone. Fenerbahče je pod upitnikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi