Nema nikakvih dilema: Dominik Livaković je već odlučio gdje će braniti naredne sezone
Hrvatski golman ostaje u Turskoj (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Iznenađenja nema

Nema nikakvih dilema: Dominik Livaković je već odlučio gdje će braniti naredne sezone

Midhat Šljivak

Brojni evropski mediji objavili su informaciju kako hrvatski golman Dominik Livaković napušta Fenerbahče i i da karijeru nastavlja u škotskom velikanu Celticu. Od tog transfera neće biti ništa.

Dominik Livaković iza sebe ima veoma tešku sezonu u Fenerbahčeu. Došao je iz Dinama kao veliko pojačanje među stativama, imao je odličnih, ali i prosječnih trenutaka na golu istanbulskog velikana, no ono što je obilježilo proteklu sezonu je napad od strane navijača Trabzonspora koji ga je udario na terenu.

Hrvatski golman je u tim trenucima razmišljao o momentalnom odlasku iz Turske. Ipak, ubrzo su se strasti smirile, Livaković je završio sezonu i potom se priključio reprezentaciji Hrvatske.

Kako su Vatreni potpuno neočekivano završili put u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, 29-godišnji golman će se nakon kraćeg odmora pridružiti Fenerbahčeu, gdje će braniti i naredne sezone.

Brojni mediji jučer su donijeli informaciju kako je Livaković dogovorio transfer u Celtic i da će sve uskoro biti službeno, no od toga nema ništa i Hrvat ostaje u redovima turskog velikana.

"Usprkos mnogim natpisima Dominik Livaković je sretan u Fenerbahčeu i ne razmišlja o odlasku iz kluba", navodi ugledni turski novinar Ekrem Konur.

Oglasi

Livaković dakle nema namjeru napuštati Fener nakon samo godinu dana. Ostat će član istanbulskog velikana i sarađivat će sa Joseom Mourinhom kojeg je klub ovog ljeta angažovao kako bi nakon 11 godina vratio titulu prvaka Turske u vitrine ovog kluba.

29-godišnji Zadranin protekle je sezone nastupio u 40 utakmica za Fenerbahče. Primio je 40 pogodaka, a u 17 utakmica je mrežu sačuvao netaknutom.

Fenerbahče ima velike planove

Fenerbahče pod vodstvom Josea Mourinha ima velike planove za novu sezonu. Prvi cilj je svakako titula prvaka Turske.

Ovaj velikan je posljednji trofej prvaka podigao još 2014. godine. Dovođenje Josea Mourinha je jasan znak da to žele promijeniti i Posebni je pronađen kao odgovor na dominaciju Galatasaraya.

Oglasi

U narednom periodu se očekuju i prva pojačanja u redovima plavo-žutih. Dosta je poznatih imena koja se povezuju s Fenerom, no za sada nijedan konkretan posao nije završen.

Na treninzima su za sada brojni fudbaleri koji su prethodnu sezonu proveli na posudbama, a u narednim danima se očekuju prva značajnija pojačanja u klubu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Victor Lindelof, Dennis Hadžikadunić, Youssef El-Nesyri, Raheem Sterling i Lazar Samardžić samo su neka od imena koja se spominju i vidjet ćemo ko će od njih završiti u Istanbulu ovog ljeta.

Fenerbahče na raspolaganju za transfere ima čak 100 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi