Budućnost među osam najboljih, Wright po prvi put podbacio

Midhat Šljivak

Košarkaši podgoričke Budućnosti plasirali su se među osam najboljih ekipa Eurocupa nakon što su večeras u Morači savladali Banvit 66:50.

Nakon 17:14 nakon prve dionice, odlučujuću prednost Budućnost je stekla u drugoj četvrtini. Lagano su ovu dionicu dobili 19:7, te su na odmor otišli sa 15 razlike 36:21.

U nastavku su mirnom igrom održali prednost, te su slavili pobjedu koja ih je odvela među osam najboljih. Demarquis Bost je sa 16 poena predvodio Budućnost do pobjede, a kod gostiju je Kalin Lucas ubacio 12 poena.

Iz ove grupe I dalje ide i ukrajinski Budevelnik koji je sa 88:77 savladao ruski Triumph.

Najlošiju partiju u Eurocupu ove sezone pružio je naš reprezentativac Zack Wright. Wright je postigao dva poena u porazu njegovog Spartaka od Cajasola 68:66, a uprkos porazu njegov tim ide dalje. Iz ove grupe dalje ide i Kuban, koji je večeras doživio prvi poraz od Zastala 94:88.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.