Utrka života za Landa Norrisa!
FOTO: EPA

Formula 1, VN Miamija

Utrka života za Landa Norrisa!

Haris Zilić

Završena je šesta utrka u tekućoj sezoni Formule 1, na rasporedu je bila VN Miamija i vidjeli smo prekid dominacije Maxa Verstappena i Red Bulla. 

Utrku života odvozio je Lando Norris u Mclarenu i stigao do velikog trijumfa. Norris je iza sebe ostavio Maxa Verstappena u Red Bullu i Charelsa Leclerca u Ferrariju.

Utrka je počela dobro za Verstappena, držao je lidersku poziciju, ali sredinom utrke Mclaren je kroz box, ali i kasnije nakon što je Safety car bio na stazi iskoristio priliku i Norrisa lansirao na prvo mjesto.

Norris je preuzeo poziciju i nije ispuštao do kraja.

Iza trojca na podjumu Norris, Verstappen, Leclerc, završio je Carlos Sianz u Ferrariju, tako da i Ferrari može biti i zadovoljan današnjom utrkom.

Oglasi

Do petog mjesta stigao je Sergio Perez u Red Bullu, a Lewis Hamilton u Mercedesu završio je šestoplasirani.

Sjajan je bio japnski vozač  Yuki Tsunoda u bolidu RB Honde osvojivši sedmo mjesto, a George Russel u Mercedesu bio je osmoplasirani.

Fernando Alonso je stigao do novih bodova u svojoj dugoj i bogatoj F1 karijeri, a na stazi u Miamiju u bolidu Aston Martina osvojio je dva boda zauzevši deveto mjesto.

Do desetog mjesta i jednog boda u Miamiju je stigao Esteban Ocon u Alpini, tako da i Alpina može biti zadovoljna utrkom na Floridi jer su osvojili prvi bod u novoj sezoni.

Naredna utrka Formule 1 u sezoni 2024. vozi se 17. - 19. maja u Italiji, a na rasporedu je VN Emilia Romagne. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi