Navijači Sarajeva napustili sjevernu tribinu u prvom poluvremenu utakmice protiv Veleža!

Nezadovoljni novim mjerama

Navijači Sarajeva napustili sjevernu tribinu u prvom poluvremenu utakmice protiv Veleža!

Edmir Škorić

Na stadionu Koševo u 20:45 sati počeo je derbi 29. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Veleža, a domaći tim poveo je u 42. sekundi golom Renana Oliveire.

Duel trećeg i četvrtog na tabeli privukao je pažnju ljubitelja fudbala i sporta u BiH, ali nakon samo pola sata najvatrenije pristalice domaćeg tima, Horde zla, odlučili su da napuste sjevernu tribinu.

Oni su nezadovoljni mjerama zabrana i improviziranim kabinama za pretres, kao što je viđeno nedavno na derbiju na Grbavici. One su sada postavljene i na sjevernoj tribini Koševa.

"Smatramo da će ovakve mjere i nepotrebne detaljne kontrole uveliko uticati na ionako slabu posjećenost na fudbalskim utakmicama”, pisalo je u saopštenju Hordi zla prije ove utakmice.

Pripadnici navijačke grupe Horde zla su na ovaj način pokazali nezadovoljstvo promjenama koje su uslijedile, a većina ih je sa sjeverne prešlo na druge tribine, zbog čega su pojačane policijske snage poredane pokraj terena.

Oglasi

Podsjetimo da je grupa navijača na nedavnoj utakmici protiv Borca pokušavala da uđe na teren nezadovoljna suđenjem, ali su spriječeni u tome. 

Sarajevo moli navijače da ne koriste parole negativne konotacije

FK Sarajevo žestoko je kažnjen od strane Disciplinske komisije NS BiH. Naime, navijači Sarajeva u posljednje vrijeme često su vrijeđali čelnike NS BiH, prvog čovjeka Vicu Zeljkovića, ali na vječitom derbiju i navijače ljutog rivala FK Željezničar.

Sarajevo je kažnjeno zbog utakmice sa Igmanom 8.500 KM, a zatim 3.000 KM zbog ponašanja navijača u vječitom derbiju na Grbavici.

Iz Saveza su naveli da se radi o kaznama zbog korištenja pirotehnike, te vrijeđanja i klevete, a Sarajevo sigurno očekuje i kazna zbog ubacivanja predmeta navijača sa istočne tribine u nedavnom duelu na Koševu sa Borcem.

"U prethodne dvije utakmice FK Sarajevo dobio je novčanu kaznu za podignute parole na tribinama u skladu sa članom 82. Disciplinskog postupka. Svaki naredni prekršaj može imati ozbiljne posljedice po naš klub.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Molimo sve naše navijače da se u narednim utakmicama sudrže od korištenja negativnih konotacija. Udružimo se u njegovanju pozitivne atmosfere i bezuslovne podrške našim igračima i stručnom štabu. Samo tako možemo ostvariti naše ciljeve.

FK Sarajevo je u borbi za Evropu i svaka kazna bi mogla ugroziti našu poziciju. Vaša podrška nam je uvijek potrebna, zato se vidimo u nedjelju na utakmici protiv FK Velež", naveli su sa Koševa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Svaka čast za kabine One ne odgovaraju samo ovim klošaroma koji misle da donose dobro ekipi a ustvari donose samo štetu...Ovo mislim i za Manijake
4 0
AdmirAdmir11
Vico *****u
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti