Odigrano posljednje kolo prvog dijela prvenstva

Derventa slavila protiv Gračanice

Posljednje kolo, prvog dijela sezone, rukometne Premijer lige odigrano je ovog vikenda. Rukometaši Dervente savladali su Gračanicu rezultatom 33:26. 

Domaćin je igrao mnogo bolje u prvih 30 minuta susreta. Golman Jokanović odbranio je tri sedmerca, a Derventa je u tom periodu uspjela napraviti i seriju 10:0. Na odmor su rukometaši Dervente otišli sa vodstvom 16:9.

U nastavku susreta gosti su zaigrali malo bolje. Gračanica je prišla i na četiri gola zaostatka, ali više od toga nisu mogli. Derventa je na kraju upisala pobjedu rezultatom 33:26. 

RK Derventa: Vranješević, Marić 7, Sibinčić 3, Živanić, Lukić 1, Zemunović 5, Škrga, Ristić 1, Tošić, Marčeta 6, Pekić 5, Ninković, Jokanović, Davidović 3, Stanković 2, Mišanović. Trener:Zoran Dokić.

RK Gračanica: Ahmetašević, Suhonjić, Spahić, Mujačić, Buljugija 6, Alibegović 1, Saračević, Mehinović 2, Osmanhodžić 2, Beširović, Međić 8, Brdjanović, Hamidović, Mulahalilović, Ferhatbegović 4, Kuduzović. Trener:Gopo Mirsad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.