Bh. košarkaši večeras protiv Islanda

Zmajevi ne igraju za prestiž već za 3. jakosnu grupu

Još jedan uspješan ciklus od večeras će biti za najboljim košarkašima Bosne i Hercegovine. 

Igrači koje od nedavno selektira Duško Ivanović predvođeni nevjerovatnim Mirzom Teletovićem ostvarili su plasman na Eurobasket koji će se igrati naredne godine. U svom pohodu na veliko takmičenje košarkaški Zmajevi eliminisali su neugodne Veliku Britaniju i Island.

Do kraja je preostala još jedna utakmica, ona protiv Islanda u gostima, a ona će se igrati večeras od 21:30 po našem vremenu.

Iako smo već sudionici naredne velike košarkaške smotre, izabranici Duška Ivanovića i večeras žele pobijediti, kako zbog prestiža i dobre atmosfere, tako i zbog činjenice da bi trijumf vjerovatno značio i treći šešir pred žrijeb grupa na Eurobasketu.

Istina je da večeras neće biti kapitena i našeg najvažnijeg igrača Mirze Teletovića, ali dobra je to prilika za igrače koji su do sad bili u drugom planu da dokažu da se na njih u budućnosti može ozbiljno računati.

Island je protivnik po mjeri, iako su znali kazniti nonšalanciju i opuštanje, što su na svojoj koži najbolje osjetili košarkaši Velike Britanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.