Veliki preokret u Barceloni: Više nema potrebe da traže trenera!
Xavi Hernandez ne ide nigdje (AP Photo/Manu Fernandez)

Ko bi rekao?

Veliki preokret u Barceloni: Više nema potrebe da traže trenera!

Midhat Šljivak

Xavi Hernandez je prije nekoliko mjeseci saopštio kako odlazi s mjesta trenera Barcelone na kraju sezone, no ako je suditi prema katalonskom listu Sport, 44-godišnjak će ipak ostati na klupi i u narednoj sezoni.

Barcelona se našla u poprilično nezgodnoj situaciji nakon što je Xavi Hernandez objavio da odlazi s klupe na kraju sezone. Novca za vrhunsko ime nisu imali, a i izbor na tržištu je veoma skroman.

Posljednji čovjek koji se povezivao s poslom je trener B tima Rafael Marquez. Međutim, kako tvrdi list Sport Barcu će naredne sezone i dalje voditi Xavi.

"Xavi želi ostati u Barceloni. Sada je sve do Joana Laporte, ali sve vodi ka tome da će nastaviti saradnju i u narednoj sezoni", piše Sport.

Xavi je klub preuzeo u novembru 2021. godine. Naslijedio je Ronalda Koemana i donio je dašak osvježenja u klub koji je bio u rezultatskom i finansijskom padu.

Uspio je prošle godine osvojiti titulu prvaka Španije, promovisao je nekoliko novih igrača u tim, te je rukovodstvo kluba bilo izuzetno zadovoljno njegovim učinkom.

Oglasi

Međutim, on je prije nekoliko mjeseci saopštio da ide na kraju sezone. Pokušavali su ga iz kluba uvjeriti da ostane, on je to odbijao, no izgleda da se na kraju i on predomislio.

Nikakve službene potvrde o ostanku legende kluba na klupi još uvijek nema, ali Sport je list izuzetno blizak Barci i nema dileme da znaju nešto više u ovom slučaju.

Xavi je Barcu vodio u 137 utakmica i ima učinak od 85 pobjeda, 24 remija i 28 poraza. Procenat pobjeda mu je 62 posto.

Xavi je bio uvjeren da ide, ali...

Xavi Hernandez je nedavno u izjavi istakao da 100 posto ide iz kluba. Ipak, očigledno da su posljednji rezultati promijenili mišljenje.

Oglasi

"Ostajem pri svojoj odluci da odlazim iz kluba na kraju sezone. Nikakvih promjena neće biti. Odlazim", poručio je Xavi Hernandez i dodao je:

"Hoću li promijeniti odluku ako klub ne nađe pravo rješenje? Ne, neću. Rekao sam da idem i to je to", riječi su legende Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bit će svakako veoma interesantno vidjeti šta će Xavi reći na natpise Sporta da ipak ostaje na klupi.

Barcelona trenutno ne vidi čovjeka koji bi ga mogao zamijeniti u klubu i možda je to jedan od razloga za potencijalni promjenu odluke. Više će se znati u narednom periodu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Znaci kmecanje se nastavlja. Ne znam samo kako u tako malog covjeka stane toliko licemjerja. Klub za koji je igrao i koji sada vodi je najbljutaviji u historiji. Jednostavno, zasluzuju jedno drugo. Xavi ostani!
1 0
user1708040072
Ma nema gdje drugo.. Nece ga ni Stupcanica...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi