Ibrahimović već odabrao novog trenera za Milan

Bili su nekada saigrači

Ibrahimović već odabrao novog trenera za Milan

Edmir Škorić

Ova sezona za Milan bila je jako loša i sada je već izvjesno da će Stefano Pioli na ljeto postati bivši trener.

Pod vodstvom Piolija, Milan je osvojio Scudetto, ali posljednje dvije godine nema trofeja. Ove sezone Rossoneri su gledali u leđa gradskom rivalu Interu, rano ispali iz Kupa, a potom izbačeni iz Rome u četvrtfinalu Evropske lige.

Domaći poraz od Intera u ponedjeljak očito je bio kap koja je prelila čašu, zbog čega će Milanova uprava potražiti novog trenera, a važnu ulogu ima bivši napadač kluba Zlatan Ibrahimović, koji je zadužen za sportski segment.

Spominjao se dugačak popis potencijalnih imena, uključujući Julena Lopeteguija, Marcela Gallarda, Manuela Pellegrinija, Unaija Emeryja, Christophea Galtiera i Sergia Conceicaa.

Međutim, nakon što je Tuttosport dao ideju prošle sedmice, Calciomercato je sada uvjeren da Ibrahimović gura bivšeg saigrača Marka Van Bommela.

Oglasi

Nizozemski trener je zajedno s Ibrahimovićem igrao za Milan od januara 2011. do juna 2012. godine.

Trenersku karijeru započeo je u PSV-u iz Eindhovena 2018., potom je prešao u Wolfsburg te od ljeta 2022. u belgijski Royal Antwerp.

Njegova je ekipa prošle sezone osvojila ligu i kup, kao i belgijski Superkup. Iako će Ibrahimović nedvojbeno igrati važnu ulogu u izboru novog trenera Milana, on još mora uvjeriti direktora kluba Gerryja Cardinalea i šefa Giorgia Furlanija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je tek jedan u nizu evropskih velikana koji moraju da nađu novog trenera. Bayern traži nasljednika Thomasa Tuchela, Barcelona Xavija, a Liverpool zamjenu za Thomasa Tuchela.

Postoji i veliki broj kvalitetnih trenera koji su sada slobodni, a sasvim sigurno bi rado prihvatili izazov kakav je vođenje Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi