"Sitnice" čine velikane: Svi su vidjeli asistenciju Kroosa, ali malo ko genijalni potez prije nje!

Vinicius je pogodio, ali...

"Sitnice" čine velikane: Svi su vidjeli asistenciju Kroosa, ali malo ko genijalni potez prije nje!

Eldar Ganibegović

Toni Kroos večeras je upisao maestralnu asistenciju u polufinalu Lige prvaka. Genijalan pas je poslao za Viniciusa koji je pogodio, ali malo ko je primijetio mali, ali jako bitan detalj prije nje. Genijalac, zaista. 

Prva utakmica polufinala Lige prvaka večeras nam je u Minhenu ponudila spektakl. Bayern i Real Madrid su remizirali rezultatom 2:2.

Vidjeli smo prvi gol u 23. minuti i to kakav pogodak. Vinicius Junior je pogodio nakon maestralnog pasa koji je poslao Toni Kroos.

Treba, ruku na srce, istaći da je Kroosu itekako pomogao Kim. Daleko je istrčao na Viniciusa što se ispostavilo kao kardinalna greška, a Kroos je to iskoristio i poslao sjajnu loptu.

Pogodak koji je Real Madrid postigao za prednost na jugu Njemačke pogledaje klikom ovdje

Svi koji su gledali utakmicu, a vjerovatno i mnogi koji nisu, vidjeli su ovu sjajnu asistenciju. No, malo ko je primijetio mali, ali nimalno nebitan detalj prije nje.

Oglasi

Naime, kada je vidio da Kim izlazi na Viniciusa, njemački veznjak Brazilcu je prstom pokazao gdje da se kreće, ovaj ga je poslušao, dobio loptu i matirao Neuera.

Kasnije je Bayern na otvaranju drugog dijela stigao do preokreta. Prvo je Sane pogodio za 1:1, a onda Kane s 11 metara za potpuni preokret.

Kim je odlučio da bude pravi tragičar te je kasnije skrivio penal koji je u pogodak pretvorio Vinicius Junior za 2:2 i obećani spektakl na Santiago Bernabeu stadionu naredne sedmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš u Madridu igra se iduće sedmice, tačnije osmog maja od 21 sat. Drugi polufinalni susret sutra od 21 sat u Njemačkoj igraju Borussia i PSG, dok je revanš tog meča na rasporedu sedmog maja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Pokazao na bijelu tačku i reko samo padaj bit će penal
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije