Foto: EPA

Remi WBA i Uniteda

Prvijenci Blinda i Fellainija za bod Uniteda kod WBA

Midhat Šljivak

Fudbaleri West Bromwich Albiona i Manchester Uniteda remizirali su (2:2) u posljednjem susretu 8. kola engleske Premier lige.

Loše su stvari krenule po United u ovom susretu. Nakon osam minuta Stephane Sessegnon je prekrasnim pogotkom donio prednost domaćem timu od 1:0. 

United je jako loše odigrao prvo poluvrijeme, te tim Louisa Van Gaala nije uspio da stvori ozbiljnu priliku i na odmor se otišlo vodstvom WBA od 1:0.

Ipak, na samom otvaranju drugog dijela United je poravnao. Marouane Fellaini je u prvom dodiru s loptom pogodio za 1:1, a ovo je Belgijancu bio prvi gol za United.

Radost Uniteda je trajala samo 20-ak minuta jer je Saido Berahino pogodio za novo vodstvo WBA od 2:1, a Crvenim đavolima bod donosi Daley Blind pogotkom za 2:2 u finišu utakmice.

Premiership, 8. kolo:

WBA - Manchester United 2:2 (Sessegnon 8', Berahino 66' / Fellaini 48',, Blind 87')

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.