)
Mourinho se ubrzo vraća trenerskom poslu - Sastanak je zakazan
FOTO: EPA

Tvrde inostrani mediji

Mourinho se ubrzo vraća trenerskom poslu - Sastanak je zakazan

Esmer Oštraković

Jose Mourinho bez posla je od početka godine nakon što je dobio otkaz u ekipi Rome.

Povezivao se nakon toga Mourinho sa nekoliko klubova, ali još uvijek nije preuzeo vođenje niti jedne ekipe.

Vodio je sjajni Mourinho Romu do finala Konferencijske lige u 2022. godini, a kako stvari stoje stigla je nova ponuda za njega.

Naime, bivši trener Chelseaja, Manchester Uniteda i Tottenhama dobio je novu ponudu iz Saudijske Arabije, a ovaj put ga na svojoj klupi žele vidjeti čelnici Al Shababa.

Kako prenose inostrani mediji čelnici ovog kluba na sve načine pokušavaju da nagovore Mourinha da prihvati ponudu i da dođe raditi u ovaj klub.

Bio bi to prvi potez Al Shababa u borbi sa Al Ittihadom, Al Ahlijem, Al Nassrom i Al Hilalom za sami vrh u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

"Ništa još nije završeno, ali on je prvi izbor čelnika Al Shababa", rekao je Ben Jacobs novinar koji tvrdi da bi Mourinho trebao u Saudijsku Arabiju.

Nedavno je i sam Portugalac rekao da želi da se vrati trenerskom poslu.

"Ne želim se odmarati, želim da radim", rekao je Mourinho, te je nastavio:

"Jedino ne želim pogriješiti. Moram čekati pravu ponudu, onu koja me motiviše. Ali, kada bi ona došla sutra, odma bih je prihvatio", kazao je Mourinho.

Osim toga inostrani mediji tvrde i da je zakazan sastanak čelnika Al Shababa i Mourinha, te da je glavna tema upravo preuzimanje klupe ovog tim od strane Portugalca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti