)
Leclerc izašao iz bolida i iznenadio se kada je pored staze vidio jednog od najboljih veznjaka ikad

Morao mu je prići i pružiti ruku

Leclerc izašao iz bolida i iznenadio se kada je pored staze vidio jednog od najboljih veznjaka ikad

Endin Čaušević

Vikend u Miamiju za ljubitelje Formule 1 donosi pravi spektakl jer ova utrka privuče veliki broj poznatih ličnosti, a i vozači su čini se maksimalno raspoloženi da pokažu svoje kvalitete. Jučer se nakon sprint utrke u centru pažnje našao legendarni Zinedine Zidane koji je bio gost F1, a jedini ga je onako "na prvu" prepoznao odmah Charles Leclerc.

Jučerašnji dan bio je prepun uzbuđenja kada je u pitanju Formula 1 jer smo prvo na rasporedu imali sprint utrku, a potom su održane kvalifikacije za onaj centrali događaj koji ćemo gledati večeras i to je naravno glavna utrka za Veliku nagradu Miamija.

Što se tiče sprint utrke svoju dominaciju nastavio je Max Verstappen koji je uspio da bez većih problema dođe do pobjede ispred Charlesa Leclerca u Ferrariju koji je na kraju bio drugoplasirani.

Mjesto na podijumu imao je i Sergio Perez koji je bio treći, no najveće iznenađenje dana pripalo je Danielu Ricciardu u RB-u koji je bio četvrti i došao je do svojih prvih poena u ovoj sezoni.

Ricciardo je bio u jednom trenutku treći, ali ga je Perez uspio prestići. Očekivalo se da će isto napraviti Sainz koji je bio iza Australca, no vozač Ferrarija nije nikako uspio da pronađe način kako da prestigne Ricciarda i na kraju je završio peti.

Kao što je to bilo i prethodnih godina utrka u Miamiju privukla je veliki broj poznatih ličnosti iz cijelog svijeta, a bilo je tu i nekoliko nekadašnjih fudbalskih zvijezda.

Oglasi

Tu se najviše ističe legendarni Zinedine Zidane koji je bio gost F1 na jučerašnjoj sprint utrci i očekuje se da će Francuz i večeras biti na stazi kada budemo gledali glavnu utrku.

Zidane se našao i na stazi kada je završena sprint utrka jer je upravo on uručio trofeje vozačima nakon utrke, no poslije iste tek ga je onako odmah prepoznao Leclerc koji se iznenadio kada je vidio Zidanea na stazi.

Leclerc je prvo napustio bolid i krenuo na obavezno vaganje, ali je vidio poznato lice pored bolida Ferrarija. Odmah je odlučio da priđe Zidaneu i pruži mu ruku, te je bio prvi koji je onako odmah prepoznao legendarnog fudbalera.

Drugim vozačima trebalo je malo vremena da shvate i uopšte obrade pažnju na jednog od najboljih veznjaka svih vremena.

Oglasi

Na kraju su mnogi od njih iskoristili priliku da se fotografišu za Zidaneom jer je za mnoge on bio idol iz djetinjstva kada je fudbal u pitanju.

Također, nakon sprint utrke održane su i kvalifikacije za glavnu utrku. Verstappen je ponovo dominirao i osvojio je pole poziciju, a iza njega ponovo je završio Leclerc koji će večeras startati s druge pozicije.

U drugom redu na gridu našao se Sainz koji je bio treći i iza sebe je uspio da ostavi Pereza. U TOP 10 još su Norris, Piastri, Russell, Hamilton, Hulkenberg i Tsunoda.

Najveće razočarenje je Fernando Alonso koji je bio tek na 15. mjestu, ali i Ricciardo koji je nakon sjajnoj sprinta u kvalifikacijama totalno podbacio. Australac je bio na 18. mjestu u kvalifikacijama, ali zbog kazne koju je imao večeras će da starta s posljednje pozicije.

Inače, večerašnja utrka za Veliku nagradu Miamija vozi se od 22 sata po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti