Foto: EPA

Gol, asistencija i izboren penal za Džeku

Džeko briljirao, City posramio Newcastle

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su večeras na Etihadu Newcastle s 5:0 u susretu 26. kola engleske Premier lige.

Edin Džeko je briljirao u ovom susretu. Već nakon 30 sekundi je iznudio penal, kojeg je u vodstvo od 1:0 pretvorio Sergio Aguero.

Posao u ovom susretu je završen već za 20 minuta igre. Džeko je u 12. minuti uposlio Samira Nasrija, koji završava akciju za vodstvo od 2:0.

Odličnu igru Edin je zaključio sjajnim pogotkom u 21. minuti. David Silva šalje odličnu loptu, Džeko je prima na prsa, te pogađa mrežu Krula za uvjerljivih 3:0.

Prilika je u prvom poluvremenu bilo još, ali se na odmor otišlo vodstvom Građana od 3:0.

Uvodne minute nastavka donose još dva pogotka, a za oba je zaslužan David Silva. Španac je pogađao u 51. i 53. minuti za visokih 5:0.

Nije City stao s napadima. Prilike pred golom Newcastlea su se redale, ali do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 5:0 za aktuelnog prvaka Engleske.

Edin Džeko je odigrao kompletan meč...

Premier liga, 26. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Newcastle 5:0 (Aguero 2'p, Nasri 12', Džeko 21', Silva 51', 53')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.