U izboru ESPN-a

Edin Džeko u idealnom timu 26. kola Premiershipa

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac i napadač Manchester Cityja, Edin Džeko, našao se u timu 26. kola Premiershipa u izboru ESPN-a.

Fenomenalna partija bosanskohercegovačkog napadača protiv Newcastlea nije ostala nezapažena. Građani su slavili sa 5:0, a Dijamant je bio jedan od najzaslužnijih za ubjedljivu pobjedu.

Džeko se nakon višemjesečnog golgeterskog posta upisao u listu strijelaca, izborio je jedanaesterac, te je upisao i asistenciju, pa je s pravom uvršten u idealni tim 26. kola.

Pored Džeko u idealnom timu su se našli Courtois, Skrtel, Mertesacker, Ivanović, Coutinho, Silva, Cambiasso, Shelvey, N'Doye i Kane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.